Cum nu poți învinge PSD

Cum nu poți învinge PSD

Principalul partid de opoziție din România, care încă face jocurile în Parlament, a creat în mod intenționat o criză sanitară, pentru ca partidul aflat la guvernare să fie învinovățit și să plătească electoral costurile tragediei.

Este anunțul făcut de președintele țării, care, nefiind în vreo campanie electorală – tocmai a fost legitimat pentru al doilea mandat și nu candidează în alegeri, nici în cele locale, nici în cele parlamentare – a vorbit în numele instituției prezidențiale.

Iohannis arată cu degetul PSD: A creat această criză sanitară, ca să aibă de ce critica Guvernul

Fapta este deosebit de gravă și infracțiunea poate merge de la zădărnicia combaterii bolilor la înaltă trădare națională.

ADVERTISING

Crearea unei crize sanitare de către principalul actor al Opoziției, în scopul de a compromite autoritățile, prin creșterea cazurilor de COVID-19, cu tot ce înseamnă aceasta – decese, supraîncărcarea sistemului medical – nu poate rămâne la nivelul unei declarații politice.

Asta înseamnă și că undeva s-a deschis un dosar in rem, care să pună cap la cap acțiunile premeditate de PSD pentru a arunca România într-o criză umanitară de care să fie făcut responsabil PNL-ul.

Klaus Iohannis a făcut și o cronologie, care merge de la decizia CCR ce a permis bolnavilor asimptomatici să se externeze din spitale până la șicanările legislative din Parlament. Despre toate acestea, președintele spune că sunt parte a unei strategii unitare a social-democraților.

Dacă o anchetă va stabili premeditarea acțiunilor PSD în scopul destabilizării țării – pentru că astfel se traduce provocarea unei crize sanitare, atunci ne aflăm în fața unei situații de o gravitate comparabilă cu mineriada.

Sunt deja două circumstanțe agravante:

  • PSD controlează Curtea Constituțională și o folosește ca instrument de mafie
  • PSD controlează Parlamentul și îl deturnează de la rolul lui democratic

Pentru a provoca însă o criză sanitară, trebuie ca ancheta să stabilească fără îndoială că acțiunile unui partid politic de a-și aservi instituții au dus în mod concret la scăparea situației pandemice de sub control.

Trebuie să fie probe și, după ce toate acestea vor fi stabilite, va fi clar că țara a fost în mâinile unei mafii.

Dacă însă anunțul președintelui rămâne eminamente politic, pentru că vin niște alegeri incerte și e nevoie de un adversar calibrat, pentru ca PNL să rămână la un scor bun, atunci riscul e ca PSD să facă jocuri și în următorii ani, cu acces la resurse și speranța rotirii la guvernare.

Fostul disident Adam Michnik, unul dintre personajele legendare ale Solidarității poloneze, a supărat pe multă lume în anii 1990, spunând că bolșevismul nu poate fi înfrânt cu arme bolșevice, adică tot printr-un –ism.

Atunci când un regim politic e criminal, așa cum a și fost regimul pesedist al lui Ion Iliescu, ghilotina (metaforic, dacă e nevoie de precizare) trebuie folosită imediat, pentru că 30 de ani mai târziu, orice –ism contra acestui regim criminal nu face decât să îi perpetueze condițiile de posibilitate. Mai mult, anti-bolșevismul bolșevic se joacă într-un registru al polarizărilor și al urii transformate în instrument politic.

Într-un astfel de moment suntem și acum.

Antipesedismul folosit doar ca etichetă de la tribuna prezidențială perpetuează condițiile de posibilitate ale unui PSD despre care e ușor să crezi că apelează la instrumente mafiote, dar tocmai specularea acestei credințe trimite în inutilitate o anchetă serioasă, ținută la cutie de 30 de ani.

Acuzația de provocare a unei crize sanitare în contextul atât de grav al pandemiei de COVID-19 nu trebuie dusă în derizoriu, mai ales că președintele este cel care a anunțat-o.

Și atunci tot președintele poartă responsabilitatea de a urmări dacă și unde va ajunge anchetarea unei fapte de o gravitate incompatibilă cu democrația. Pentru că, nu-i așa?, asta nu poate fi doar campanie electorală?

Citește și:

Cum au fost aleși candidații antiPSD pentru Capitală și de ce a rămas PMP afară. Riscul să se amâne alegerile: 50% - Interviu video cu Dragoș Tudorache

De ce alianța dintre PNL și USR-PLUS e o veste proastă pentru PSD și în privința alegerilor parlamentare, nu numai locale?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇