Cea mai mare bătălie de tancuri din Ucraina. Cine a câștigat-o? Analiză video

Sute de tancuri au fost trimise de generalii ruși în direcția Vuhledar, o localitate cu o mare importanță strategică în regiunea Donețk.
Cea mai mare bătălie de tancuri din Ucraina. Cine a câștigat-o? <span style="color:#990000;font-size:100%;">Analiză video</span>

Timp de câteva zile, după jumătatea lunii februarie, pe câmpurile înghețate din vecinătatea Vuhledar s-a desfășurat o confruntare majoră între tancurile Moscovei și cele ucrainene.

  • Rusia a folosit același plan care s-a dovedit falimentar și în primăvară, pe frontul de nord.
  • Comandanții Kremlinului au încercat să surprindă forțele Kievului cu deplasarea rapidă a unui număr impresionant de vehicule blindate, dar s-au trezit blocați și atacați din flancuri.
  • Tancurile ucrainene, camuflate și fixate pe poziții în apropierea drumurilor, au lovit cu precizie mijlocul coloanelor de vehicule ruse, provocând dezordine, blocaje și panică.
  • Încă o dată, răbdarea și disciplina tactică au adus armatei ucrainene o victorie importantă, care a provocat o nouă criză în conducerea militară a Rusiei.
  • Urmăriți un video de 4 minute, realizat de Spotmedia.ro, care descrie bătălia de la Vuhledar și importanța ei strategică.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇