Neil Young îl dă în judecată pe Trump

Neil Young îl dă în judecată pe Trump
Președintele Donald Trump la mitingul electoral din Tulsa, Oklahoma

Legendarul Neil Young a intentat un proces privind încălcarea drepturilor de autor împotriva președintelui SUA. Donald Trump a folosit câteva dintre melodiile artistului, fără să aibă vreun acord în acest sens.

Neil Young arată că președintele nu a avut dreptul ca la un miting electoral din Tulsa să cânte piesele „Rockin’ in the Free World” și „Devil’s Sidewalk”, potrivit Hollywood Reporter.

”Această plângere nu are scopul de a nu respecta drepturile și opiniile cetățenilor americani, care sunt liberi să sprijine candidatul pe care îl aleg”, se arată în plângerea depusă de cântăreț într-o instanță federală din New York.

ADVERTISING

”Cu toate acestea, reclamantul (Neil Young - n.red.) nu poate permite ca muzica lui să fie folosită drept melodie tematică pentru o campanie care vrea să divizeze, care nu e americană, fiind marcată de ignoranță și ură”, potrivit documentului.

Cântărețul a mai explicat că Trump oricum îi folosește de ani buni muzica în campanie electorală. Cel mai recent s-a întâmplat în Tulsa, Oklahoma, în data de 20 iunie.

Donald Trump şi echipa sa de campanie au fost, în ultimii ani, subiectul mai multor astfel de probleme. Artişti ca Rolling Stones, Panic! at the Disco, Pharrell Williams, R.E.M., Aerosmith, Adele, Village People şi familia lui Tom Petty au cerut în repetate rânduri ca muzica lor să nu mai fie folosită la mitinguri ori în clipuri de campanie ale actualului preşedinte american.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și:

The Rolling Stones îl anunță pe Trump că-l dau în judecată dacă le mai folosește muzica în campanie

Twitter a eliminat un mesaj al lui Trump care încălca drepturile de autor ale trupei Linkin Park

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇