Juriul a decis că Amber Heard l-a defăimat pe Johnny Depp și trebuie să-i dea 15 milioane de dolari, dar și el a fost de vină

Juriul a decis că Amber Heard l-a defăimat pe Johnny Depp și trebuie să-i dea 15 milioane de dolari, dar și el a fost de vină

Un juriu din Virginia a decis miercuri că actrița Amber Heard l-a defăimat pe fostul ei soț, Johnny Depp, într-un proces de șase săptămâni foarte urmărit, în care au fost prezentate dovezi și mărturii care detaliau relația deteriorată a fostului cuplu de la Hollywood.

Juriul i-a acordat lui Depp daune de 15 milioane de dolari din partea lui Heard.

Pe de altă parte, și Heard are de primit de la Depp daune de 2 milioane de dolari, pentru că jurații au decis că și el a defăimat-o pe ea, dar nu chiar de 100 de milioane.

ADVERTISING

Depp, starul din „Pirații din Caraibe”, în vârstă de 58 de ani, a dat-o în judecată pe Heard pentru 50 de milioane de dolari și a susținut că aceasta l-a defăimat atunci când s-a autointitulat „o figură publică care reprezintă abuzul domestic” într-un articol de opinie dintr-un ziar.

Heard, în vârstă de 36 de ani, a intentat un proces în contrapartidă pentru 100 de milioane de dolari, spunând că Depp a defăimat-o atunci când avocatul său a numit acuzațiile ei o „farsă”.

Depp a negat că a lovit-o pe Heard sau pe orice altă femeie și a spus că ea a fost cea care a devenit violentă în relația lor.

ADVERTISING

Depp și Heard s-au cunoscut în 2011, în timp ce filmau „The Rum Diary”, și s-au căsătorit în februarie 2015. Divorțul lor s-a finalizat aproximativ doi ani mai târziu.

În centrul cazului juridic se află un articol de opinie scris de Heard în decembrie 2018 în Washington Post, în care a făcut declarația despre abuzul domestic. Articolul nu l-a menționat pe Depp, dar avocatul acestuia le-a spus juraților că era clar că Heard se referea la el.

Pe parcursul a șase săptămâni de mărturie, avocații lui Heard au susținut că aceasta a spus adevărul, iar comentariile sale sunt în conformitate cu Primul Amendament al Constituției SUA.

ADVERTISING

De-a lungul procesului, jurații au ascultat înregistrări ale certurilor dintre cei doi și au văzut fotografii cu degetul însângerat al lui Depp. El a spus că partea de sus a degetului a fost secționată când Heard a aruncat cu o sticlă de vodcă în el în 2015.

Heard a negat că l-a rănit pe Depp și a spus că actorul a agresat-o sexual în acea noapte. Ea a spus că l-a lovit doar pentru a se apăra.

Mărturia a fost transmisă în direct pe rețelele de socializare, atrăgând audiențe mari.

Cândva printre cele mai mari vedete de la Hollywood, Depp a spus că acuzațiile lui Heard l-au costat „totul”. Un nou film „Pirații” a fost înghețat, iar Depp a fost înlocuit în franciza cinematografică „Fantastic Beasts”, un spin-off al „Harry Potter”.

Depp a pierdut un proces de calomnie în urmă cu mai puțin de doi ani împotriva tabloidului britanic The Sun, care l-a etichetat drept „bătăuș de soții”. Un judecător al Înaltei Curți din Londra a decis că acesta a agresat-o în mod repetat pe Heard.

Avocații lui Depp au intentat procesul din SUA în Fairfax County, Virginia, deoarece Washington Post este tipărit acolo. Ziarul nu are calitatea de acuzat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇