Gala Oscar, amânata pentru prima oară în 40 de ani

Gala Oscar, amânata pentru prima oară în 40 de ani

Cea mai mare gală a filmului mondial, premiile Oscar, a fost reprogramată pentru prima dată în 40 de ani. Decizia a venit în contextul pandemiei de Covid-19.

Academia de Artă şi Ştiinţe Cinematografice a anunţat, luni, că cea de-a 93-a gală a premiilor Oscar nu va mai avea loc pe 28 februarie, aşa cum era planificat, ci a fost amânată pentru 25 aprilie 2021, scrie CNN.

"Timp de mai bine de un secol, filmele au jucat un rol important în a ne oferi mângâiere, inspiraţie şi distracţie în perioada cea mai neagră a vremurilor. Ceea ce au făcut, cu siguranţă, şi anul acesta.

ADVERTISING

Sperăm că, prin decizia de a extinde perioada de eligibilitate, să le oferim producătorilor de filme flexibilitate în terminarea şi lansarea filmelor lor, fără a fi penalizaţi din cauza a ceva ce nu poate fi controlat de nimeni", se arată într-un comunicat remis de preşedintele Academiei, David Rubin, şi directorul general Dawn Hudson.

Pe lângă amânarea galei, Academia a fost de acord să extindă şi fereastra de eligibilitate pentru filme, care corespunde de obicei anului calendaristic. Pentru Oscarurile din 2021, noua fereastră va fi prelungită până pe 28 februarie 2021.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇