Cum îți alegi accesoriile pentru a-ți pune în evidență trăsăturile

O ținută deosebită nu poate fi completă fără accesoriile potrivite. A alege cerceii care să se potrivească rochiei de care te-ai îndrăgostit sau a alege ochelarii potriviți pentru a scoate în evidență culoarea ochilor…despre aceasta este uneori moda.

Preferințele personale sunt cele care contează de cele mai multe ori, iar stilul personal al fiecărei persoane este cel care trebuie să se vadă primul atunci când vrei să arăți deosebit. Forma feței poate spune multe despre accesoriile pe care le poți purta astfel încât să arăți bine, așadar iată care sunt aspectele de care este indicat să ții cont în acest sens. 

ADVERTISING

Ce accesorii se potrivesc pentru o față ovală?

Una dintre cele mai comune forme ale feței este cea ovală. Avantajul acestei forme a feței este dat de echilibrul care o caracterizează. O față ovală nu este nici prea lungă, nici prea scurtă și puțin mai lată în zona obrajilor, ceea ce face ca aceasta să fie perfectă pentru numeroase tipuri de accesorii. Pentru a arăta bine, poți alege coliere lungi, cercei cu detalii strălucitoare și ochelari de vedere cat eye sau rame de ochelari supradimensionate care îți vor pune în evidență trăsăturile echilibrate pe care le ai. Opțiunile pe care le ai în acest caz sunt nenumărate, posesorii de fețe ovale fiind unii dintre cei mai norocoși. 

ADVERTISING

Ce accesorii se potrivesc pentru o față pătrată sau dreptunghiulară?

Forma dreptunghiulară sau cea pătrată a feței este una puternică, cu linii accentuate mai ales în zona maxilarului. Aspectul unei fețe de acest fel este simetric, iar aspectul este unul robust, dur. Alegerea accesoriilor potrivite de către o persoană care are o față în această formă este puțin restrictivă, însă variantele din care poți alege rămân încă suficiente. Este recomandat să alegi elemente rotunde care vor devia atenția de la marginile drepte și ascuțite ale feței. Pentru aceasta, poți alege rame ochelari dolce gabbana rotunjite, cercei rotunzi, coliere sau pandative rotunde. Ai grijă însă la modul în care le combini, deoarece nu este de preferat să exagerezi cu prea multe accesorii rotunde care vor atrage privirile prea mult asupra formei feței. 

ADVERTISING

Ce accesorii se potrivesc pentru o față rotundă?

La fel ca și în cazul feței pătrate sau dreptunghiulare, pentru o față rotundă alegerea accesoriilor este puțin mai restrictivă. Aspectul feței este, în acest caz, unul circular, zona sprâncenelor și zona maxilarului sunt rotunjite, ceea ce face ca accesoriile de formă dreptunghiulară să fie mai potrivite. Acest lucru se realizează după același principiu ca mai sus: obținerea echilibrului perfect între forma feței și forma accesoriilor. O pereche de rame de ochelari dreptunghiulare, o pereche de cercei în formă alungită, cu margini și forme distincte, toate acestea se vor așeza perfect pentru a evidenția un chip cu o simetrie perfectă. 

Formele mai neobișnuite ale feței pot fi evidențiate în mod personalizat, prin accesorii în diverse forme, culori și materiale. Pentru a identifica accesoriile potrivite este recomandat ca fiecare purtător să țină seama de stilul personal și de preferințele pe care le are, astfel încât să fie creat acel echilibru dorit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇