Dolly Parton a primit un premiu de 100 de milioane de dolari de la Jeff Bezos

Dolly Parton a primit un premiu de 100 de milioane de dolari de la Jeff Bezos

Starul muzicii country Dolly Parton a primit un premiu de 100 de milioane de dolari de la Jeff Bezos. Fondatorul multimiliardar al Amazon a anunțat premiul alături de partenera sa, Lauren Sanchez.

Dolly Parton a fost descrisă de Lauren Sanchez ca fiind „o femeie care dăruiește cu toată inima și pune dragoste și compasiune în fiecare aspect al muncii ei”, scrie BBC.

Premiul Bezos recunoaște liderii care „găsesc soluții cu curaj și simţ civic”.

„Abia așteptăm să vedem tot binele pe care îl veți face cu acest premiu de 100 de milioane de dolari”, a spus Lauren Sanchez.

ADVERTISING

Într-un videoclip postat online, Parton a replicat: „Wow! Ai spus 100 de milioane de dolari? Cred că oamenii care sunt în măsură să ajute ar trebui să facă asta. Voi face tot posibilul să fac lucruri bune cu acești bani".

Premiul a început să fie acordat în 2021. S-au bucurat de această distincție și de bani activistul Van Jones și bucătarul Jose Andres, care a înființat World Central Kitchen, fundație ce furnizează hrană în zonele afectate de dezastrele din întreaga lume.

Dolly Parton a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame la începutul acestei luni. Ea a fost un susținător important al organizațiilor de caritate și a fondat Fundația Dollywood, care a oferit cărți copiilor din întreaga lume.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Parton a fost, de asemenea, un susținător vocal al vaccinării împotriva Covid-19.

Ea a sprijinit compania Moderna cu o donație de 1 milion de dolari pentru cercetarea coronavirusului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇