A murit Andrew Fletcher de la Depeche Mode

A murit Andrew Fletcher de la Depeche Mode

Andrew „Fletch” Fletcher, 60 de ani, membru fondator al formaţiei Depeche Mode, a murit, a anunţat trupa.

„Suntem şocaţi şi deosebit de trişti pentru trecerea în nefiinţă prea devreme a dragului nostru prieten, membru al familiei şi coleg Andy Fletch Fletcher”, a anunţat formaţia pe contul de Facebook. 

„Fletch a avut o inimă de aur, era mereu alături când aveai nevoie de sprijin, de o conversaţie spirituală, de distracţie sau de o bere rece. Inimile noastre sunt alături de familia sa, spre care să vă îndreptaţi gândurile voastre şi să le respectaţi intimitatea în aceste clipe”, au mai precizat membrii Depeche Mode. 

Publicată de Depeche Mode pe Joi, 26 mai 2022

Andrew John Leonard Fletcher s-a născut pe 8 iulie 1961 şi era cunoscut ca Fletch. Muzicianul britanic (bas, clape) era membru fondator al formaţiei Depeche Mode. 

ADVERTISING

În 2020, Fletcher a fost inclus în galeria Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupei Depeche Mode.

Depeche Mode a fost fondată în 1980, în Anglia. A lansat, până în prezent, 14 albume de studio.

Trupa a concertat de trei ori în România, la Bucureşti în 2006 şi 2013, la Cluj-Napoca în 2017. În prezent, grupul este format din Dave Gahan (voce) și Martin Gore (chitară, clape). În turnee, li se alătură Christian Eigner (tobe) şi Peter Gordeno (clape, pian, backing vocals). Formaţia a debutat discografic cu ”Speak & Spell” (1981), iar cele mai titrate albume ale sale sunt ”Black Celebration” (1986), ”Violator” (1990) şi ”Exciter” (2001).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇