1,6 milioane de oameni au umplut plaja de la Copacabana, la un concert al Madonnei (Video)

1,6 milioane de oameni au umplut plaja de la Copacabana, la un concert al Madonnei (Video)

1,6 milioane de oameni au participat, sâmbătă seara, pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, la ultimul spectacol din turneul The Celebration al Madonnei, care a început în octombrie la Londra.

Celebra plajă s-a transformat într-un imens ring de dans, în timp ce alte mii de oameni au asistat la concert din apartamentele și hotelurile din zonă sau din bărcile care au împânzit golful, informează AP și Reuters. Elicopterele și dronele care au zburat în permanență deasupra zonei au întregit imaginea unui concert fabulos.

ADVERTISING

Municipalitatea a estimat numărul celor prezenți la 1,6 milioane de oameni. Mulţi dintre ei veniseră aici cu multe ore sau chiar zile înainte de începerea concertului, pentru a prinde un loc mai bun.

Fanii nu s-au lăsat descurajați de vremea toridă. Pompierii au pulverizat apă înainte de concert, când temperaturile depăşiseră 30 de grade Celsius, pentru a răcori fanii adunaţi deja lângă scenă, iar apa potabilă a fost distribuită gratuit.

Madonna, în vârstă de 65 de ani, a început spectacolul cu hitul ei din 1998, "Nothing Really Matters".

ADVERTISING

"Rio, iată-ne aici, în cel mai frumos loc din lume, cu oceanul, cu munţii, cu Iisus. Acest loc este magic!", a spus Madonna în debutul concertului, arătând spre imensa statuie a lui Christ the Redeemer, aflată în vârful muntelui din apropiere.

Timp de peste două ore a interpretat piese precum „Like a Prayer”, „Vogue”, „Express Yourself”, "Like A Virgin" şi "Hung Up". La debutul piesei "Like A Prayer", și-a acoperit complet capul cu o pelerină neagră și a ținut un rozariu în mână.

1.6 million people singing “Like A Virgin” at The Celebration Tour at Copacabana Beach in Rio de Janeiro, Brazil, May 4, 2024. The Power of Madonna and Brazil! 🤩 🇧🇷

1.6 million people singing “Like A Virgin” at The Celebration Tour at Copacabana Beach in Rio de Janeiro, Brazil, May 4, 2024. The Power of Madonna and Brazil! 🤩 🇧🇷

Publicată de MadonnaNation pe Duminică, 5 mai 2024

De asemenea, Madonna a adus un omagiu „tuturor luminilor strălucitoare" pierdute din cauza SIDA. În timp ce cânta „Live to Tell", pe ecranele uriașe din spatele ei erau afișate fotografii alb-negru ale persoanelor care au murit din cauza acestei boli.

NOW: View of Copacabana from a hotel balcony.🪩The crowd awaits #Madonna's concert. 😍#MadonnaInRio #MadonnaCelebrationTourInRio #MadonnaCelebrationTour #THECELEBRATIONTOURINRIO #Copacabana #RiodeJaneiro #Brazil🇧🇷 #queenofpop #madonnainrio

Publicată de Madonna Universe pe Sâmbătă, 4 mai 2024

Pe scenă i s-au alăturat artiştii brazilieni Anitta şi Pabllo Vittar. Au participat la concert și tineri muzicieni din şcolile de samba.

CRAZY FOR YOU Brazil 🇧🇷 from BRAZILIAN 🇧🇷 TVMadonna Live in COPACABANA 2024

Publicată de The Best of Madonna pe Sâmbătă, 4 mai 2024

Câteva cifre și recorduri

  • Se estimează că 1,6 milioane de persoane au asistat la spectacol, o cifră de peste 10 ori mai mare decât recordul trecut de audienţă al Madonnei, de 130.000 de spectatori, înregistrat la Parc des Sceaux din Paris în 1987
  • Primăria Rio de Janeiro a estimat că acest concert va aduce 293 de milioane de reali (57 de milioane de dolari) la economia locală. Prin cazarea la hotel sau în regim Airbnbs, transporturile aeriene și terestre, consumul de produse.
  • Securitatea la concert a fost asigurată cu 3.200 de militari şi 1.500 de poliţişti civili.
  • Alte concerte uriaşe au mai avut loc pe plaja Copacabana. Recordul este deținut de un spectacol de Revelion 1994 susţinut de Rod Stewart, care a atras peste 4 milioane de fani, dar mulți dintre spectatori veniseră să vadă celebrul spectacol de artificii din Rio. Al doilea cel mai mare concert - până la concertul Madonnei - era cel susținut de Rolling Stones în 2006, la care au participat nu mai puțin de 1,2 milioane de oameni.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇