Viscol și zăpadă de mai la Moscova, unde se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani (Video)

Viscol și zăpadă de mai la Moscova, unde se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani (Video)

O ninsoare neobişnuită pentru această perioadă a anului a avut loc, miercuri, la Moscova, care s-a acoperit cu o pătură albă, în ajunul Zilei victoriei asupra Germaniei naziste, cea mai importantă sărbătoare a Rusiei.

Lapoviţă fusese semnalată încă de marţi în capitala rusă şi fulgi de zăpadă au căzut în cursul serii, dar miercuri a nins mai abundent, relatează EFE.

Dacă stratul subţire de zăpadă depus la primele ore ale dimineţii s-a topit după ce soarele şi-a făcut apariţia pentru scurt timp după orele prânzului, străzile s-au acoperit din nou cu o pătură albă după-amiază la Moscova, unde s-a înregistrat un viscol puternic.

#Москва 8 мая 2024 #снег #метель #moscow #snow #may #travel

Temperaturile au scăzut până la minus 1-2 grade în timpul nopţii şi la primele ore ale dimineţii, o vreme neobişnuită pentru începutul lunii mai.

Serviciile meteorologice au precizat că la Moscova se înregistrează în prezent cele mai scăzute temperaturi de la sfârşitul secolului trecut (1999), prognozând că frigul se va atenua abia în weekend, iar temperaturile nu vor depăşi în medie 10 grade, până la jumătatea lunii mai.

It is snowing in Moscow even in May!!!!#snow

Cu toate acestea, autorităţile spun că vremea rece nu va forţa nicio modificare la tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie, care va fi prezidată joi de preşedintele rus Vladimir Putin.

ADVERTISING

Între timp, ninsori abundente s-au înregistrat noaptea trecută în regiunea Leningrad (nord-vest), unde în unele locuri stratul de zăpadă a ajuns până la 30 de centimetri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇