Un ciclon polar vine spre România și aduce ger și ninsori puternice

Un ciclon polar vine spre România și aduce ger și ninsori puternice

România va fi cuprinsă de un val de aer polar care va aduce scăderea temperaturilor, vânt puternic și ninsori. Va fi foarte frig toată săptămâna următoare.

Vremea se va răci brusc începând de duminică, mai întâi în jumătatea nordică. Ciclonul polar care se îndreaptă către țara noastră va aduce frig, vânt puternic și viscol la munte, dar și ninsori puternice. Va ninge și în Capitală, a spus Florinela Georgescu, director de prognoză la ANM, la Digi 24.

„Așteptăm o schimbare în evoluția vremii în cursul zilei de duminică. Atunci se vor simți primele semne ale răcelii accentuate. În Moldova, temperaturile minime vor fi de la 1 grad Celsius până la 8 grade Celsius în partea de sud. Răcirea în celelalte regiuni se va resimți în cursul nopții de duminică spre luni și mai ales în cursul zilelor de luni și marți", a spus Georgescu.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, duminică va fi foarte cald în partea de sud a țării, în jur de 16-17 grade Celsius, iar în Capitală se vor înregistra 15-16 grade.

„Pentru că vorbim de variații foarte mari ale temperaturii aerului, vor fi și intensificări ale vântului pe partea de Est, Moldova urmând să fie regiunea cea mai afectată și temperaturi foarte scăzute și pe parcursul nopților, când valul de aer polar va evolua treptat, se va extinde și în celelalte regiuni ale țării.

Va fi foarte frig toată săptămâna care urmează, posibil și următoarea săptămână, deci cel puțin până în jurul datei de 20 ianuarie, urmând ca în această perioadă temperaturile minime pe parcursul nopților să fie preponderent negative și estimăm că cel mai frig va fi în nopțile din prima parte a săptămânii care urmează", a mai spus directorul de prognoză de la ANM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇