Toamnă cu temperaturi de vară - prognoza meteo pe două săptămâni

Toamnă cu temperaturi de vară - prognoza meteo pe două săptămâni

Temperaturile vor fi în ușoară scădere în unele regiuni, dar tot ridicate pentru această perioadă a anului, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 7-20 septembrie.

Banat

Vremea va fi călduroasă în prima zi a intervalului, când în medie temperaturile maxime se vor situa în jurul a 31 de grade, apoi se va răci, urmând ca pe 8 septembrie să se înregistreze în medie 25....26 de grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Apoi, temperatura va crește ușor, spre maxime de 30 de grade, în medie regională, în data de 13 septembrie. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade.

ADVERTISING

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Crișana

Luni, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, când în medie temperaturile maxime se vor situa în jurul a 29 de grade, apoi se va răci, urmând ca pe 8 septembrie să se înregistreze în medie 24 de grade.

Ulterior, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel că se ajunge la maxime de 29 de grade, apoi va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 25...26 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.

ADVERTISING

Transilvania

În prima zi, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor de 29 de grade, dar se va răcori pe parcursul zilelor de 8 și 9 septembrie, când vor fi 24...25 de grade.

Ulterior, temperatura va crește ușor, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28 de grade în data de 13 septembrie, apoi va scădea spre valori de 23...24 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză.

Maramures

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în prima zi a intervalului (28 de grade), apoi se va răci, urmând ca în data de 8 septembrie sa fie 24 de grade, valori totuși mai ridicate decât mediile multianuale.

ADVERTISING

Ulterior, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, până în data de 13 septembrie, când în medie se vor înregistra 28 de grade, apoi se va răci din nou, până spre 23...25 de grade în ultimele zile de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.

Moldova

Vremea va fi călduroasă în prima zi (30 de grade), apoi se va răcori în data de 8 septembrie, spre o medie de 23 de grade, urmând o nouă încălzire a vremii, spre maxime de 29 de grade, în data de 10 septembrie.

Ulterior, temperatura va scădea, spre medii ale maximelor de 25 de grade în data de 11 septembrie, apoi va crește spre valori în jurul a 28 de grade în data de 13 septembrie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice diurne nu vor mai depăși 22..24 de grade, mediat regional.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului de prognoză.

Dobrogea

Luni, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată (28 de grade). După 8 septembrie, deși valorile termice diurne vor avea ușoare variații de la o zi la alta, până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că în ultimele zile media maximelor nu va mai depăși 23...24 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Muntenia

În prima zi, vremea va fi călduroasă - 31 de grade, după care în zilele de 8 și 9 septembrie se va răcori ușor, iar media va scădea spre 28 de grade.

În intervalul 10-14 septembrie, temperatura va crește ușor, spre 29 de grade, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză, va marca o scădere treptată, spre medii de 24...25 de grade, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Oltenia

Vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...31 de grade, după care în intervalul 9-14 septembrie se va răcori ușor, iar media va scădea spre 29 de grade.

În intervalul 15-20 septembrie, temperatura va scădea ușor, spre 25...26 de grade, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

La munte

Regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 de grade, în prima zi, spre 14 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 7 și 8 septembrie și din nou în intervalele 14-16 septembrie, respectiv 18-20 septembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇