Temperaturile ajung și la 31 de grade, dar nu scăpăm de furtuni - prognoza meteo pe două săptămâni

Temperaturile ajung și la 31 de grade, dar nu scăpăm de furtuni - prognoza meteo pe două săptămâni

Regimul termic prognozat în România pentru următoarele două săptămâni (22 iunie – 5 iulie) va rămâne unul oscilant, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice, pe arii extinse fiind estimate averse importante cantitativ, arată Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat

În Banat, valorile diurne vor creşte treptat de la 24 – 25 de grade, în medie, în primele zile ale intervalului (în 22, 23 şi 24 iunie) spre 30 de grade în medie, în zilele de 29 şi 30 iunie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire ce va determina în intervalul 2 – 5 iulie înregistrarea unor valori medii diurne în jurul a 26 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 - 24 iunie, apoi va creşte din nou începând cu data de 26 iunie.

Crișana

În Crişana, în intervalul 22 - 25 iunie, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra valori de 24 - 25 de grade, în medie. Ulterior, vremea se va încălzi uşor, astfel că maximele vor creşte treptat până spre 28 - 29 de grade, în medie, în zilele de 29 şi 30 iunie. După 30 iunie, vreme se va răci, astfel că, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori de 24 - 25 de grade.

ADVERTISING

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în 22 şi 23 iunie, apoi va creşte din nou începând cu data de 25 iunie.

Transilvania

În Transilvania, vremea se va încălzi uşor şi treptat de la medii ale temperaturii maxime de 23 - 24 de grade în primele zile ale intervalului de prognoză spre 28 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie. Ulterior zilei de 30 iunie, temperaturile maxime vor scădea, până spre valorii medii în jurul a 24 de grade, valori ce ce se vor înregistra în intervalul 2 - 5 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului (22 şi 23 iunie), apoi va creşte din nou începând cu data de 25 iunie.

Maramureș

În Maramureş, temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat, de la valori de 23 - 25 de grade, în intervalul 22 - 24 iunie, spre medii în jurul a 28 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie. După data de 30 iunie, vremea se va răci, astfel că, în intervalul 2 - 5 iulie, se vor înregistra maxime în jurul a 24 de grade.

ADVERTISING

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată la începutul intervalului, după care va creşte începând din 25 iunie.

Moldova

În Moldova, vremea se va încălzi uşor, iar maximele vor creşte de la medii de 24 - 25 de grade în intervalul 22 - 24 iunie, spre valori în jurul a 30 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea, astfel că, în intervalul 2 - 5 iulie, media regională va fi de 26 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 - 26 iunie, apoi va creşte din nou începând cu data de 1 iulie.

Dobrogea

În Dobrogea, în intervalul 22 - 27 iunie, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, înregistrându-se valori de 25 - 26 de grade, în medie. După această dată, temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade, valoare ce se va consemna la sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză.

ADVERTISING

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 - 25 iunie.

Muntenia

În Muntenia, temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat de la medii în jurul a 26 de grade, la începutul intervalului (în zilele de 22, 23 şi 24 iunie), spre valori medii de 30 - 31 de grade, pe 30 iunie. După aceea, vremea se va răcori uşor, iar în intervalul 2 - 5 iulie se vor înregistra în jur de 28 de grade, în medie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 - 27 iunie, apoi va creşte din nou începând cu 1 iulie.

Oltenia

În Oltenia, regimul diurn al temperaturii aerului va marca o creştere uşoară, de la 25 - 26 de grade, în primele două zile ale primei săptâmâni de prognoză, spre medii în jurul a 30 de grade în ziua de 30 iunie. Ulterior datei de 30 iunie, temperaturile maxime vor scădea uşor, urmând ca la scară regională, în intervalul 2 - 5 iulie, să se înregistreze în medie 28 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 - 28 iunie.

Prognoza meteo la munte

La munte, pe tot parcursul celor două săptâmâni de prognoză, variaţiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 şi 18 grade.

În ceea ce priveşte regimul nocturn, în prima săptămână de prognoză, media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 9 grade. Ulterior, minimele vor creşte uşor.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇