Se răcoreşte, dar nu ţine mult. Când revine vremea bună – prognoza meteo pe două săptămâni

Se răcoreşte, dar nu ţine mult. Când revine vremea bună – prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea va fi destul de schimbătoare în perioada următoare.

În zilele care vin temperaturile vor fi în scădere, urmând apoi o ușoară creștere, iar apoi se va răcori din nou, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 5-18 octombrie.

Banat

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Temperaturile maxime vor fi în scădere până pe 8 octombrie, de la 26…27 de grade, spre 17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, în jurul a 24 de grade. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor fi din nou în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade.

Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

Crișana

Temperaturile maxime vor fi în scădere până pe 8 octombrie, de la medii de 26…27 de grade, spre 16…17 grade. Până pe 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele vor fi în scădere ușoară și treptată spre 19 grade.

Va ploua în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Transilvania

Pâna pe 9 octombrie, maximele vor fi în scădere, de la 26…28 de grade, spre 17 grade. Apoi, între 9 și 12 octombrie, valorile vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 22…23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade.

Vor fi ploi în intervalul 5–8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

Maramureș

Până pe 8 octombrie, maximele termice vor scădea de la 26…27 de grade spre 16 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar în medie, acestea vor ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade.

Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

Moldova

Până în data de 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, ce se va resimți mai ales la valorile diurne. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 26 de grade spre 18…19 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi din nou în scădere treptată spre medii de 18 grade.

Va ploua, pe arii restrânse însemnat cantitativ, în intervalul 6–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

Dobrogea

Până pe 9 octombrie, vremea va fi într-un proces de răcire, mai accentuată în intervalul 7-9 octombrie. Astfel, maximele termice vor scădea de la medii de 25…26 de grade spre 20 grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere ușoară, iar media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 22 de grade. Apoi, maximele vor fi din nou în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade.

Va ploua, izolat însemnat cantitativ, în intervalul 6 – 8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în ușoară creștere.

Muntenia

Temperaturile vor fi în scădere până în data de 9 octombrie, de la 29 spre 21 de grade. Până în data de 13 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20…21 de grade.

Va ploua în intervalul 6–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi în ușoară creștere. Izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate, mai ales la începutul intervalului.

Oltenia

Temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 27 spre 20 de grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora va ajunge la 23 de grade. În a doua săptămână a intervalului, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade.

Va ploua în intervalul 5–8 octombrie, iar după data de 13 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate.

La munte

Temperaturile maxime vor fi în scădere până pe 8 octombrie, de la medii de 19 spre 9…10 grade. Până în data de 12 octombrie, maximele vor crește până la 15 grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade.

Va ploua în intervalul 5–8 octombrie, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. După data de 13 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor, iar la altitudini mari vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.