Alertă de vreme rea: Ploi torențiale în toată țara, grindină şi fulgere în București

Alertă de vreme rea: Ploi torențiale în toată țara, grindină şi fulgere în București

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente valabilă pentru aproape toată ţara, începând de sâmbătă, de la ora 9:00, şi până duminică la ora 3:00.

Update: ANM a extins, sâmbătă, codul portocaliu, anunţând că acesta va afecta total sau parţial 35 de judeţe şi municipiul Bucureşti, până duminică, ora 23:00.

Astfel, în intervalul 26 septembrie, ora 11:00 – 27 septembrie, ora 03:00, se vor afla sub cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică temporar accentuată Maramureș, Transilvania, local Moldova și zona de munte.

ADVERTISING

"În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Cantitățile de apă vor depăși 50...60 l/mp și izolat 70...90 l/mp", anunţă meteorologii.

De asemenea, în intervalul 26 septembrie, ora 15:00 – 26 septembrie, ora 23:00, se vor afla sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată local Oltenia și Muntenia.

"Local în Oltenia și Muntenia vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii puternice, averse torențiale, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 35...50 l/mp", se precizează pe site-ul ANM.

ADVERTISING

Zonele afectate, conform hărţii:

cod-portocaliu
ANM

Ştirea iniţială:

„În zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice)”, anunţă Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Zonele afectate, conform hărţii:

cod-portocaliu-1
ANM

ANM emisese, vineri, și un cod galben de ploi valabil în mare parte din țară, în acest weekend, şi a anunţat că vremea se va răci de sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

ADVERTISING

Ploi torențiale cu grindină și fulgere în București, până duminică dimineața

Vremea se va menţine caldă sâmbătă la Bucureşti, dar va deveni instabilă în cursul după-amiezii, potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează Agerpres.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi în prima parte a nopţii, când probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial va fi ridicată. Cantităţile de apă vor fi, în general, între 10 şi 20 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇