Nu scăpăm de ploi curând - prognoza meteo pe două săptămâni

Nu scăpăm de ploi curând - prognoza meteo pe două săptămâni

Pentru următoarele două săptămâni meteorologii au atât vești bune, cât și unele mai puțin bune. Astfel, temperaturile vor fi în creștere în perioada 15-28 iunie, însă nu scăpăm de ploi, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Banat

În prima săptămână, va fi vreme ușor răcoroasă cu 24…25 de grade în perioada 15 – 21 iunie. Ulterior, se va încălzi, astfel încât între 26 și 28 iunie se anunță 28…29 de grade, apropiate de normele perioadei.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată, vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate.

ADVERTISING

Crișana

Intre 15 și 20 iunie vremea va fi răcoroasă (24 de grade). Apoi, se va încălzi, iar în intervalul 23 – 28 iunie vor fi 27...28 de grade, normale pentru final de iunie.

Meteorologii transmit că instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate, cu precădere în intervalul 15–19 iunie. Ulterior, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere în timpul după-amiezilor.

Transilvania

În primele zile (15 – 21 iunie) vor fi în jur de 23...24 de grade. Ulterior, se va încălzi și se anunță cam 26 de grade.

ADVERTISING

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni. Aversele vor fi pe arii mai extinse și importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 15 – 21 iunie.

Maramureș

În perioada 15 – 21 iunie va fi vreme normală pentru această perioadă și se vor înregistra în jur de 24 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor și treptat până la 27 de grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză. Aversele se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ îndeosebi în intervalul 15 – 19 iunie.

ADVERTISING

Moldova

În intervalul 15 – 21 iunie maximele vor fi de 24...26 de grade, apoi va avea loc o ușoară încălzire. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge 28 de grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până spre 22...23 iunie, dată până la care vor fi averse pe arii extinse, local importante cantitativ. Ulterior, între 25 și 28 iunie, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

Dobrogea

Temperaturile vor fi în creștere pe întreg parcursul intervalului de prognoză. La început vor fi maxime de 23 de grade și vor ajunge la 27 de grade.

Aversele se vor semnala și în această regiune în intervalul 15-23 iunie, după care probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în diminuare.

Muntenia

Intervalul va debuta cu vreme ușor răcoroasă, cu maxime de 25 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat și se va ajunge la 29 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată și, mai ales în intervalul 15 – 23 iunie, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate.

Oltenia

În primele zile vor fi în jur de 24 de grade, iar apoi se va ajunge la aproximativ 29 de grade în jurul datei de 28 iunie, apropiată de media multianuală a perioadei.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, dar îndeosebi în intervalele 15-18 iunie și 21-24 iunie aversele se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ.

Cum va fi vremea la munte

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. La nivelul zonei montane, nu vor fi variații semnificative de la o zi la alta. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 16 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori spre finalul intervalului de prognoză.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și, mai ales în prima săptămână, acestea vor fi mai importante cantitativ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇