Ne așteaptă un început cald de octombrie, apoi vremea se răcește - prognoza meteo pe două săptămâni

Ne așteaptă un început cald de octombrie, apoi vremea se răcește - prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea se va încălzi treptat dupa 1 octombrie, primele zile din lună aducând maxime de 27…28 de grade în Banat și Crișana, iar până la sfârșitul primei săptămâni căldura se va resimți în toate regiunile țării.

Între timp, meteorologii anunță că va ploua în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, și au emis chiar și un cod galben de ploi, valabil pentru jumătate de țară.

Banat

Valorile termice maxime, în scădere la începutul intervalului, se vor situa ușor sub normele perioadei, iar pană în data de 1 octombrie, media acestora va fi în jurul a 19 grade.

Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere până la o medie de 27...28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20...21 de grade.

ADVERTISING

Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, iar după data de 5 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

Crișana

Maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului, se vor situa ușor sub normele perioadei, iar pană în data de 1 octombrie, media acestora va fi de 17...18 grade.

Până în data de 4 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie în jurul a 28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 19...20 de grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua posibil însemnat cantitativ, iar între 5 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Transilvania

Până la începutul lunii octombrie, valorile termice maxime vor fi în scădere spre o medie de 16 grade și se vor situa ușor sub normele perioadei.

ADVERTISING

La sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la o medie de 25...26 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 grade.

Va ploua posibil însemnat cantitativ în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie. În perioada 6-10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Maramureș

Răcirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimți mai ales la valorile diurne. Acestea se vor apropia de normele perioadei, cu o medie de 17 grade în jurul datei de 1 octombrie.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, spre o medie de 26 de grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 de grade.

ADVERTISING

Va ploua în zilele de 29, 30 septembrie și 1 octombrie, iar cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. În perioada 5-10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Moldova

Valorile termice maxime vor fi în scădere până la începutul lunii octombrie, de la medii de 24 de grade, la 18...19 grade, urmând a se situa ușor sub normele perioadei.

Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere până la o medie de 23...24 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18...19 de grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere între 6 și 9 octombrie.

Dobrogea

Valorile termice maxime vor fi în scădere ușoară până la sfârșitul lunii septembrie, de la medii de 25 de grade, la 21 de grade, urmând a se situa în jurul normelor perioadei.

Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere ușoară, spre 20...21 de grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, posibil izolat mai însemnat cantitativ.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 7 octombrie.

Muntenia

Maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 25...26 de grade, la 21 de grade, vor ajunge să se situeze ușor sub normele perioadei.

Până în data de 5 octombrie, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 21...22 de grade.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, pe arii restrânse posibil însemnat cantitativ, iar între 6 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Oltenia

Temperaturile maxime, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 24 de grade, la 20...21 de grade, vor ajunge să se situeze ușor sub normele perioadei.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie.

În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, izolat posibil însemnat cantitativ, iar între 6 și 10 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a ploilor.

Citește și;


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇