Ne așteaptă două zile cu ploi în aproape toată țara. Au fost emise atenționări cod galben și portocaliu

Ne așteaptă două zile cu ploi în aproape toată țara. Au fost emise atenționări cod galben și portocaliu

Ploile vor pune stăpânire pe aproape toată țara, iar meteorologii au emis doua atenționări în acest sens: una de tip cod galben și alta cod portocaliu.

Avertizarea cod galben a intrat în vigoare la ora 10:00 și e valabilă până marți, la ora 23:00. În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină.

ADVERTISING

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Atenționarea cod portocaliu intră în vigoare la ora 12:00 și expiră tot azi, la ora 23:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

harta-coduri
Foto: ANM

Vreme deosebit de caldă în București

Bucureștiul scapă de ploi, dar nu și de caniculă.

ADVERTISING

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, în care arată că până marți seară vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat în cursul după-amiezelor când și indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Vor fi temperaturi maxime de 33…35 degrade și minime în jur de 20 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇