Informare meteo și cod galben de viscol. Weekend cu până la 17 grade, dar apoi scad temperaturile drastic

Informare meteo și cod galben de viscol. Weekend cu până la 17 grade, dar apoi scad temperaturile drastic

Mai multe zone ale țării vor fi afectate de vânt puternic, iar ANM a emis în acest sens o informare meteo valabilă de azi, de la ora 10.00, până mâine la ora 08.00.

Astfel, vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70…80 km/h și trecător va ninge.

Totodată, meteorologii au emis și o atenționare de tip cod galben de vânt puternic în Banat și pe litoral și de ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1.700 m.

ADVERTISING

Avertizarea este valabilă de azi, de la ora 12.00, până la noapte la ora 02.00.

Astfel, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h. În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit.

cod-galben
Foto: ANM

Foarte cald în weekend, de luni vine frigul

În ceea ce privește temperaturile în această minivacanță, meteorologii anunță că în weekend va fi cald pentru această perioadă din an, cu maxime ce vor atinge chiar și 17 grade în unele zone ale țării.

ADVERTISING

”În weekend se va încălzi, vor fi 15-17 grade, în vest și sud”, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban, la Antena 3.

De luni, însă, vremea se răcește puternic, astfel că temperaturile maxime scad chiar și cu 10 grade Celsius. În noaptea de marți spre miercuri, temperaturile vor fi negative în toată țara.

”Luni se răcește semnificativ în unele zone, marți în toate regiunile. Temperaturile vor fi cuprinse între 1 grad și cel mult 6 - 7 grade. În noaptea de marți spre miercuri temperaturile vor fi negative în toată țara.

ADVERTISING

Miercuri, de 1 Decembrie, dimineața va fi foarte frig, spre prânz temperaturile cresc ușor și ajung la 7-8 grade în sud, dar se intensifică vântul, astfel că temparatura resimțită va fi mai mică”, a subliniat meteorologul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇