Guvernul alocă 50 de milioane de euro pentru un sistem naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteo periculoase

Guvernul alocă 50 de milioane de euro pentru un sistem naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteo periculoase

Guvernul a aprobat, miercuri, o investiţie de 246 de milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice severe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

”O investiţie estimată la 246 de milioane de lei (aproape 50 de milioane de euro – n.red.), care va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, dar şi de la bugetul de stat a fost aprobată astăzi prin hotărâre de Guvern. Este vorba despre aprobarea principalelor caracteristici şi indicatori tehnico-economici aferenţi ai obiectivului de investiţii ‘Modernizarea infrastructurii de monitorizare şi avertizare a fenomenelor hidro-meteorologice severe în vederea asigurării protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale – INFRAMETEO‘.

ADVERTISING

Prin acest proiect se va dezvolta sistemul naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase”, a afirmat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

El a precizat că investiţia vizează toate cele şapte centre meteorologice regionale. ”Această investiţie poate veni în prevenirea unor situaţii nedorite în care bunuri materiale, dar şi vieţi de oameni ar fi puse în pericol”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

2/16/22: Briefing de presă la finalul ședinței de guvern

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇