Fenomenul meteo care afectează România în acest weekend. Și veștile bune pentru Crăciun

Fenomenul meteo care afectează România în acest weekend. Și veștile bune pentru Crăciun

Un fenomen meteo mai puțin obișnuit afectează România în acest weekend. Este vorba despre o inversiune termică, un fenomen meteo care va face ca la câmpie să fie frig și ceață, în timp ce la munte va fi soare și cald. Meteorologii au și vești bune pentru cei care iubesc zăpada.

În acest final de săptămână ne confruntăm cu o inversiune termică, a explicat meteorologul ANM Mihai Huștiu, la Digi 24.

„Deasupra țării noastre s-a instalat o masă de aer rece. Aerul rece iarna este greu dezlocuit atunci când apare circulația atmosferică, vânturile. Practic aerul rece, fiind mai dens, staționează la suprafață”, a spus Huștiu.

ADVERTISING

Astfel, în toate zonele joase de relief va fi frig, vor fi temperaturi scăzute, nori joși, ceață, în timp ce la munte va fi soare, frumos și cald. Pe Platoul Bucegi vom vedea întinderi de nori, la Sinaia, la Cotă 2000, temperaturile vor fi mai ridicate chiar decât în București, unde va fi frig și ceață.

Săptămâna următoare însă, vremea se schimbă. Temperaturile cresc și vin ploi aduse de un ciclon dinspre Atlanticul de Nord.

După acest ciclon vom avea parte de încă o masă de aer rece dinspre N-V. Mai exact, temperaturile scăzute se instalează din weekendul următor, în săptămâna de dinainte de Crăciun fiind mai frig decât de obicei în această perioadă a anului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, veștile sunt bune de sărbători. În perioada 25 decembrie - 1 ianuarie, vremea va fi în ușoară încălzire, dar în media obișnuită a perioadei și precipitațiile vor fi abundente. Temperaturile fiind coborâte, ne așteptăm la ninsori semnificative în acea perioadă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇