După cupola de foc, vin vijeliile: Cod galben și portocaliu în aproape toată țara

După cupola de foc, vin vijeliile: Cod galben și portocaliu în aproape toată țara

După ce ne-am topit sub cupola de foc, a venit iarăşi vremea furtunilor. 17 judeţe sunt vizate de un cod portocaliu de vijelii, grindină şi ploi torențiale. Alerta meteo este valabilă până miercuri noapte.

De altfel, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică şi ANM a emis şi un cod galben pentru mai mult de jumătate de ţară.

Până joi la ora 2:00, avertizarea de tip cod galben anunță instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

ADVERTISING

Codul portocaliu este valabil de la ora 12 până la ora 23.

În nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

Județele vizate, total sau parțial, sunt Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Covasna, Bacău, Vaslui, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Călărași și Ialomița.

harta-cod-ploi
Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

În Capitală, vremea va fi călduroasă și instabilă miercuri după-amiaza și seara, când temporar înnorările se vor accentua și vor fi averse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Va ploua cu 10...15 l/mp, izolat posibil peste 20 l/mp. Sunt posibile descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 55...60 km/h și vijelie.

Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇