Cum va fi vremea până pe 17 iulie: Multe ploi și semne de caniculă

Cum va fi vremea până pe 17 iulie: Multe ploi și semne de caniculă

ANM e emis prognoza meteo pentru 4 săptămâni, mai exact pentru intervalul 19 iunie – 17 iulie.

În această perioadă, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, dar se văd ceva semne de caniculă la început de iulie. În rest, vom avea parte de temperaturi normale pentru data din calendar, iar în ultima săptămână a lunii iunie vor fi chiar uşor mai scăzute în vestul, sud-vestul şi în centrul ţării.

În schimb, nu scăpăm de ploile care vor continua, iar cantităţile vor fi excedentare, mai ales în vest şi nord-vest.

ADVERTISING

Săptămâna 19-26 iunie

Temperaturile se anunţă în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Însă va ploua mult în regiunile intracarpatice, precum şi în cele estice şi sud-estice, iar în rest regimul de precipitaţii va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26 iunie - 3 iulie

Temperaturile vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, sud-vestice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Va ploua mai mult decât obişnuit în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi la munte, iar în rest precipitaţiile se încadrează în normalul perioadei.

ADVERTISING

Săptămâna 3-10 iulie

Acum se văd primele semne de caniculă pentru că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sud-estice, dar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Doar în această săptămână avem potenţialul de deficit de precipitaţii în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 10-17 iulie

Temperaturile se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în cele sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇