Cod galben de vânt puternic în 10 județe și avertizare de ger: Vor fi minus 18 grade

Cod galben de vânt puternic în 10 județe și avertizare de ger: Vor fi minus 18 grade

Vremea se răcește puternic în toată țara, temperaturile urmând să coboare până la minus 18 grade în unele zone, iar vântul va sufla cu putere. Și în București va fi ger: se anunță minus 8 grade.

Astfel, meteorologii au emis o atenționare cod galben de vânt puternic pentru 10 județe, valabilă azi între orele 11.00 și 23.

În intervalul menționat vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h.

În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.

cod-galben-vant
Foto: ANM

Totodată, a fost emisă și o averzare de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea, valabilă în toată țara de azi de la ora 20.00 și până joi la ora 18.00.

ADVERTISING

Potrivit meteorologilor, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi, în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade.

Și temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri.

avertizare-ger
Foto: ANM

Minime de minus 8 grade în București

Și în București se anunță ger, astfel că meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marți, cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în primele ore ale intervalului, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

De miercuri dimineață până joi la ora 8.00, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISING

Apoi, până joi seara, vremea va fi rece, mai ales dimineața. Cerul va avea înnorări dimineața, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇