Cod galben de furtuni în mai multe județe din țară

Cod galben de furtuni în mai multe județe din țară

Meterologii au emis un cod galben de furtună, valabil până luni seara, pentru mai multe județe din țară.

Județele vizate de alerta meteo sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Astfel, de la ora 11:00 până la 22:00 vor fi ploi însemnate cantitativ în aceste zone. La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp..

ADVERTISING

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni, 15 august, pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți, 16 august, cu precădere în nord, centru și est.

ANM a emis și o prognoza specială pentru Capitală, pentru intervalul luni ora 11.00 - ora 22.00. Vor fi perioade în care vor mai fi posibile averse care să cumuleze 5...10 l/mp și izolat 15 l/mp. Temperatura maximă în București va fi de 27...28 de grade. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇