Alertă de vânt puternic în București și Ilfov. Plouă torențial pe A3 București - Ploiești

Alertă de vânt puternic în București și Ilfov. Plouă torențial pe A3 București - Ploiești

Meteorologii au emis, duminică, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de furtună valabile în perioada următoare în localităţi din 10 judeţe. De asemenea, a fost emis un cod galben de vijelie și vânt pentru București și Ilfov.

  • Alerta de ploi și vijelie pentru Ilfov este valabil între orele 16:40 până la 17:30, în localitățile Buftea, Otopeni, Periș, Balotești, Snagov, Corbeanca. Potrivit ANM, se vor semnala: descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula (peste) 15…20 l/mp, intensificări ale vântului / vijelie.
  • De asemenea, pentru București a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 55…60 km/h, valabil de la 16:30 până la 17:30.
  • Și plouă torențial pe Autostrada A3 București – Ploiești, de la km 27 către intrarea în Capitală, fiind semnalate rafale puternice de vânt, informează Centrul Infotrafic. Polițiștii recomandă reducerea semnificativă a vitezei, mărirea distanței de siguranță dintre autovehicule, iar în cazul în care vizibilitatea nu mai permite deplasarea în siguranță, oprirea în primul spațiu de servicii până la încetarea ploii torențiale.
  • Cod galben de furtuni în 10 județe
ADVERTISING

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 15:10, în localităţi din judeţele Arad şi Hunedoara se vor semnala descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 15-20 l/mp, intensificări ale vântului/vijelie.

Fenomene similare vor fi până la ora 14:30 în localităţi din judeţele Olt, Vâlcea, Braşov, Sibiu, Olt, Argeş şi Dâmboviţa, iar până la 14:40 în mai multe localităţi din judeţul Prahova.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇