Cod galben de caniculă, vineri și sâmbătă, în aproape jumătate din țară, inclusiv București

Cod galben de caniculă, vineri și sâmbătă, în aproape jumătate din țară, inclusiv București

Meteorologii au emis o nouă avertizare de tip cod galben de caniculă, pentru vineri şi sâmbătă, valabilă în aproape jumătate din țară.

Astfel, pe arii extinse în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

În jumătatea de sud a țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.

În Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade.

canicula-harta
Foto: ANM

Prognoză specială pentru București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, valabilă de vineri, ora 10.00, până sâmbătă, ora 20.00.

ADVERTISING

În acest interval, vremea va fi caniculară în Capitală după orele amiezilor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 36 și 38 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (caracterizând nopți tropicale), urmând a se încadra între 20 și 22 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin vineri (07 august), iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h.

Citește și Prognoza meteo până pe 16 august

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇