Ultima zi de cod roșu. Crește doza de verde pe hărțile ANM

Ultima zi de cod roșu. Crește doza de verde pe hărțile ANM

Codul roşu de caniculă se menţine şi marţi. Avertizarea însă se mută spre nord şi sunt afectate judeţele Arad şi Bihor, faţă de luni când viza Timişul şi Aradul.

În acest fel se adună 6 zile consecutive de cod roşu pentru judeţul Arad, care anterior a avut şi două zile de cod portocaliu. Iar în Timiş rămâne cod portocaliu.

Miercuri creşte doza de verde de pe harta meteo şi nu mai avem cod roşu.

În restul ţării, avem cod galben şi portocaliu de călduri sufocante. În total, sunt 5 alerte meteo. Pe hărţile de la ANM se mai zăreşte linia verde a litoralului, dar avem şi nişte judeţe verzi în sud-vest.

ADVERTISING

Dar să le luăm pe rând.

Codul galben de marţi, 20 august, arată că valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Codul portocaliu anunţă că valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

ADVERTISING

Codul roşu este valabil doar în Arad și Bihor, unde temperaturile vor fi în jurul a 38 de grade. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

image-17
Foto: ANM

Codurile de caniculă de miercuri, 21 august

Canicula se menţine şi miercuri, dar scăpăm măcar de codul roşu.  

Codul galben este valabil în Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentală. Aici temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

ADVERTISING

Pe arii mai restrânse avem şi cod portocaliu. În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade.

ANM precizează că joi și vineri valul de căldură se va menține în regiunile sudice și sud-estice, iar la sfârșitul săptămânii se va extinde din nou în aproape toată țara.   

image-18
Foto: ANM

Cât de cald va fi la Bucureşti

Valul de căldură persistă şi în Bucureşti până joi.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi în jurul a 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇