Primarul din Brașov vrea să afle ce cred brașovenii despre interzicerea motoarelor Diesel în oraș

Primarul din Brașov vrea să afle ce cred brașovenii despre interzicerea motoarelor Diesel în oraș

Primarul din Brașov, Allen Coliban, vrea să afle ce părere au locuitorii despre interzicerea utilizării motoarelor Diesel în oraș. Înrebarea a fost pusă pe Facebook, la finalul unui mesaj în care Coliban a vorbit despre principalele măsuri pe care orașul pe poate lua împotriva poluării.

Potrivit primarului Allen Coliban, Brașovul este pe locul I în topul orașelor care iau măsuri împotriva poluării, dar mai este drum lung până când aerul va fi de bună calitate.

Specialiștii au stabilit că factorul decisiv în determinarea calității aerului este legat de modalitatea în care se realizează transportul în interiorul orașului. Concret, cu cât sunt mai multe mașini Diesel și vechi, cu atât crește riscul îmbolnăvirii cu cancer.

ADVERTISING

Primarul Coliban a prezentat pe Facebook recomandările pe care le oferă specialiștii orașelor mari din România.

„Iată câteva recomandări pentru noi, administrațiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate: Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice. Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare.

ADVERTISING

Scutiri de taxe pentru mașinile care poluează puțin. Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi și achiziționarea celora care nu poluează. Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul orașului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris)”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Unele dintre măsuri sunt deja luate la Brașov, altele sunt în pregătire precum transportul în comun electric 100%, pistele de biciclete, mai multe spații verzi și campaniile de informare.

ADVERTISING

La finalul mesajului său primarul Brașovului îi întreabă pe locuitori ce opinie au despre interdicțiile propuse în recomandări. În prezent, măsura privind interzicerea mașinilor cu motor Diesel nu este implementată în niciun oraș din România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇