Poluare cu petrol pe Dunăre, în Dolj. Nu se cunoaște cauza

O poluare cu produs petrolier s-a produs pe fluviul Dunărea, în judeţul Dolj, în zona Mănăstirii Maglavit, în zonă specialiştii intervenind pentru neutralizarea acesteia. Deocamdată, cauza poluării nu este cunoscută.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, personalul din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj intervine cu absorbant pentru a stopa poluarea cu produs petrolier de pe Dunăre, localizată în dreptul Mănăstirii Maglavit.

“Ca urmare a confirmării poluării cu produs petrolier (pată cu lăţimea de cca 200 metri localizată la km fluviului 807-806 ), o echipa de intervenţie din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj formată din personal al Formaţiilor de Intervenţie Rapidă şi Dunăre-Nedeia s-a deplasat în zona localităţii Maglavit, cu o autoutilitară încarcată cu 1,5 tone absorbant- spilsorb, în vederea neutralizării acesteia”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au fost anunţaţi să intervină de către Căpitania Calafat, care, la rândul său, fusese informată de către nava Mihai Bravu a A.F.D.J., despre o posibilă poluare cu produs petrolier în zona localităţii Cetate (aval). 

Totodată, specialiştii monitorizează fluviul aval, asigurându-se astfel că nu mai apar pete de produs petrolie şi în alta zonă.

În momentul de faţă nu se cunoaşte de la ce a provenit produsul petrolier, a mai precizat sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇