Ministrul Fechet solicită revocarea din funcţie a şefului Administraţiei Fondului pentru Mediu, după ce s-a amânat Rabla Electrocasnice

Ministrul Fechet solicită revocarea din funcţie a şefului Administraţiei Fondului pentru Mediu, după ce s-a amânat Rabla Electrocasnice

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, cere revocarea din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu.

Motivul: amânarea programului Rabla Electrocasnice.

În acest sens, Fechet a trimis premierului propunerea de revocare din funcție a lui Dan Cătălin Vatamanu.

”Având în vedere anunțul recent al Administrației Fondului pentru Mediu privind amânarea demarării Programului Rabla pentru Electrocasnice, ministrul Mircea FECHET a transmis premierului României propunerea de revocare din funcție a președintelui AFM, Dan-Cătălin VATAMANU”, anunță Ministerul Mediului într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Ministrul Fechet spune că este inadmisibil ca programul să nu funcționeze, mai ales în condițiile în care a primit asigurări că nu există probleme tehnice.

 “Este inadmisibil ca un program atât așteptat de cetățeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcționa, deși avea toate premisele să o facă!

În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri, că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului.

În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunți populația cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea și înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv”, a declarat Mircea Fechet, citat în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul mai transmite că programul ”nu poate fi împiedicat de cei care și-au asumat un sistem electronic de emitere a voucherelor și care astăzi este nefuncțional”.

”Mai mult, Administrația Fondului pentru Mediu ne-a informat că sistemul este pregătit oricând pentru începerea programului. Am transmis către premierul României cererea de revocare din funcție a președintelui AFM. Între timp, aștept ca AFM să-mi comunice urgent termenul la care Rabla Electrocasnice poate începe”, a conchis ministrul.

ADVERTISING

Amânarea

Ministerul Mediului urma să lanseze marţi, 15 decembrie, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice.

Începând cu ora 12:00, toţi cei interesaţi ar fi trebuit să se poată înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) şi la secţiunea programului, dar site-ul a fost picat.

După câteva minute, Administratia Fondului pentru Mediu a anunțat că termenul de începere a fost modificat, dar nu a anunţat noua dată.

Citește și:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇