Eco Synergy își răsplătește partenerii cu certificate de sustenabilitate

Eco Synergy își răsplătește partenerii cu certificate de sustenabilitate
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Eco Synergy își recompensează clienții la final de an cu diplome din care reiese echivalentul numărului de copaci salvați și cât a fost redusă emisia de dioxid de carbon prin reciclarea ambalajelor puse pe piață. În acest fel, rezultatele sunt mai ușor de cuantificat, acțiunile și demersurile făcute în această direcție având o finalitate palpabilă. În anul 2022, companiile care au transferat răspunderea către Eco Synergy au salvat aproximativ 1.052.128 de copaci și au redus emisia de carbon cu 210.426 tone CO2e.

ADVERTISING

Eco Synergy este organizația care pune în practică răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, preluând responsabilitățile pentru atingerea obiectivelor de valorificare și reciclare de la aceștia ori de la importatori și deținători de marcă proprie. Astfel, operatorul economic care apelează la un OIREP este sprijinit în tot procesul de raportare a cantităților de ambalaje și de reciclare și valorificare a acestora, până la țintele minime prevăzute în legislația de mediu. Eco Synergy este un ajutor important pentru creșterea procentajului anual de valorificare și reciclare, oferind transparență în derularea tuturor activităților pe care le desfășoară. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

An de an, Eco Synergy a depășit obiectivele de valorificare și reciclare. Scopul Eco Synergy este acela de a accelera tranziția către economia circulară, dezvoltând un model sustenabil în domeniul reciclării ambalajelor.

Activitatea constă și într-o evaluare constantă a efectelor pe care le poate avea un produs asupra mediului înconjurător, asigurarea unei colectări eficiente a deșeurilor de ambalaje, precum și auditarea atât a procselor interne, cât și a partenerilor noștri furnizori. De la an la an, operatorii economici se confruntă cu provocări în ceea ce privește modificările din legislația de mediu. Prin urmare, îndeplinirea procentelor de reciclare și valorificare nu va fi ușoară, mai ales că pe viitor urmează implementarea la nivel național a unui nou sistem de garanție-returnare (SGR). Un OIREP, precum Eco Synergy, te poate ajuta să înțelegi mai bine care sunt obligațiile companiei tale legate de deșeurile de ambalaje. Rezultatele vor fi satisfăcătoare nu doar prin îndeplinirea obiectivelor, ci și prin finalitatea lor cuantificabilă, știind că ținta de reciclare a fost atinsă și chiar depășită.   

ADVERTISING