Cum alegi cele mai bune rezervoare subterane pentru recuperarea apei pluviale

Cum alegi cele mai bune rezervoare subterane pentru recuperarea apei pluviale

Apa este acea resursa vitală pentru toate ființele, esențială pentru desfășurarea activităților zilnice. Ne asigură hidratarea, ne permite îngrijirea și igiena personală, menținerea curățeniei în casă, dezvoltarea agriculturii și industriei.

Cu toate acestea, de multe ori ne confruntăm cu deficit de apă, fie din cauza secetei, fie a problemelor în infrastructura de alimentare.

De aceea, este important să căutăm alternative pentru a ne asigura alimentarea cu apă, iar o opțiune excelentă este recuperarea apei pluviale prin intermediul unor rezervoare subterane apă.

Beneficiile recuperării apei de ploaie

Recuperarea apei de ploaie este o modalitate inteligentă de a obține o rezervă suplimentară de apă. Apa de ploaie este gratuită și disponibilă pentru toată lumea. În plus, ciclul său de colectare și utilizare este durabil și ecologic, deoarece evită dependența de sursele de apă potabilă și reduce cererea de resurse naturale de apă.

ADVERTISING

De exemplu, studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că spălarea toaletei reprezintă în jur de 35% din consumul mediu zilnic al gospodăriei, o parte din consumul total care poate fi acoperit cu ușurință prin intermediul sistemelor de colectare a apei pluviale, fără a lua în calcul apa folosită pentru curățenie și irigare.

Pe lângă reducerea evidentă a consumului de apă și economiei care se face, are loc și o economie de energie electrică care este utilizată în mod normal pentru a livra apă potabilă în casă sau pentru a uda grădina și spăla mașina. Pe scurt, rezervoarele de recuperare a apei pluviale sunt sisteme a căror aplicare trebuie studiată anterior, dar odată corect analizate, pot avea beneficii economice și asupra mediului prin diminuarea riscului de inundații sau a eroziunii solului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aspecte de ținut cont atunci când alegi un rezervor pentru recuperarea apei pluviale

Înainte de a alege un asemenea rezervor, este indicat să ții cont de anumite aspecte pentru ca produsul cumpărat să te ajute să-ți atingi rapid obiectivele. Iată-le!

Capacitate de stocare

Atunci când alegi un rezervor pentru recuperarea apei de ploaie, este important să iei în considerare capacitatea de stocare de care ai nevoie. Acest lucru va depinde de nevoile tale de apă, precum și de dimensiunea proprietății tale.

Un rezervor mai mare îți va oferi o rezervă de apă mai mare, dar poate necesita mai mult spațiu și o investiție inițială mai mare. Prin urmare, este foarte important să ții cont în acest caz nu doar de spațiul disponibil, ci și de bugetul disponibil.

Calitatea apei

Un alt factor de luat în considerare este calitatea apei colectate. Este esențial ca rezervorul să aibă sisteme de filtrare și purificare pentru a se asigura că apa colectată este sigură pentru utilizare.

ADVERTISING

În plus, este indicat să se efectueze întreținerea periodică a sistemelor de filtrare pentru a asigura funcționarea corectă a acestora în timp.

Locație și accesibilitate

Amplasarea rezervorului este un alt aspect important de luat în considerare. Dacă optezi pentru un rezervor suprateran, este indicat să-l plasezi lângă burlanele de pe acoperiș pentru a capta cât mai multă apă de ploaie.

În plus, este necesar să te asiguri că rezervorul este accesibil pentru întreținere și utilizare ulterioară.

Tipuri de rezervoare pentru recuperarea apei pluviale

Există mai multe sisteme care recuperează apa de ploaie și o reutilizează, precum rezervoare modulare exterioare, rezervoare de distribuție, rezervoare decorative. Printre acestea, se află și rezervoarele subterane (numite și recuperatoare de apă îngropate). Aceste rezervoare oferă multe beneficii, inclusiv utilizarea apei de ploaie pentru o parte a casei tale.

Rezervor de subteran pentru recuperarea apei de ploaie ce poate fi folosită în casă

Un rezervor subteran funcționează după același principiu ca și un rezervor suprateran. Singura diferență este faptul că poate fi conectat la rețeaua de apă a casei tale pentru a aproviziona cu apă unele dintre echipamentele din casă. Atenție! Apa de ploaie în interiorul casei poate fi folosită doar pentru spălarea podelelor și alimentarea toaletelor. De asemenea, o poți folosi și pentru a-ți alimenta mașina de spălat cu apă. Dar, în acest caz, este necesar un tratament specific al apei.

Rezervorul subteran, un sistem voluminos, dar discret

Rezervorul subteran este un dispozitiv care recuperează și stochează o cantitate mare de apă de ploaie. În general între 1500 și 10000 litri, în funcție de modelele pentru care optezi. Capacitatea sa de depozitare este ideală pentru a alimenta casa pe tot parcursul anului. Dar, în ciuda volumului său mare, rezervorul subteran are avantajul de a fi discret. De fapt, instalarea lui necesită săparea unei gropi în pământ pentru a-l îngropa. Astfel, nu se observă în grădină.

Rezervorul subteran, un dispozitiv economic și ecologic

Instalarea în grădină a unui rezervor subteran pentru recuperarea apei pluviale face bine și planetei, întrucât contribuie la reducerea consumului de apă potabilă. Prin urmare, are loc reducerea impactului oamenilor asupra apelor subterane. În plus, folosirea apei de ploaie pentru a-ți spăla hainele, podelele sau pentru a spăla toaleta, pe lângă folosirea ei pentru a uda grădina, îți va da șansa să faci economie de bani. Factura ta de apă poate scădea semnificativ.

Rezervoarele subterane pentru recuperarea apei pluviale sunt o opțiune excelentă care garantează alimentarea cu apă într-un mod durabil și oferă oportunitatea reducerii facturilor. În plus, contribui la conservarea mediului.

Există multe opțiuni disponibile pe piață, fiecare cu propriile caracteristici și avantaje, însă după cum ai putut observa, cele subterane au câteva avantaje de care merită ținut cont dacă vrei să alegi cea mai bună opțiune pentru casa ta.

Reține, de asemenea! Dacă ai vrea să montezi și o fosă septică dar pânza freatică este la suprafață, ar fi indicat să îți îndrepți atenția către rezervoare vidanjabile din polipropilenă, rezistente la coroziune, care se întrețin ușor, nu emană mirosuri neplăcute, au greutate redusă fiind ușor de transportat, printre altele.

Totodată, nu uita ca înainte să alegi rezervorul de care ai nevoie, să ții cont de toate cele menționate mai sus. Făcând alegerea potrivită, te vei putea bucura de o cantitate suplimentară de apă, recuperată în mod sigur și durabil.