Asociația Energia Inteligentă aduce încă o dată „Energie pentru Viață”, acum în Munții Vrancei

Asociația Energia Inteligentă aduce încă o dată „Energie pentru Viață”, acum în Munții Vrancei

Asociația Energia Inteligentă lansează cea de-a treia ediție a proiectului „Energie pentru Viață” prin care va monta panouri fotovoltaice în gospodării izolate din Munții Vrancei. În cinci case situate în comunele Năruja și Vintileasca din Județul Vrancea, diferența dintre întuneric și lumină va fi făcută de simpla apăsare a unui întrerupător, datorită companiilor care susțin acest proiect.

„Am inițiat „Energie pentru Viață” cu foarte multă încredere și am avut dreptate pentru că acest proiect s-a bucurat de un ecou puternic și de o mobilizare impresionantă din partea companiilor cărora le-am solicitat sprijinul. Iată-ne ajunși la cea de-a treia ediție de „Energie pentru Viață”, cea care va aduce lumina în cinci gospodării din Munții Vrancei și o rază de speranță locuitorilor lor, persoane cu vârste înaintate. Ne-am propus să continuăm acest proiect și în viitor, să îl facem cât mai cunoscut atât pentru a face o diferență pentru familiile vizate de proiect cât și pentru a crește gradul de conștientizare asupra faptului că există un număr atât de mare de gospodării fără electricitate. Împreună putem face o diferență pentru semenii noștri.” – Dumitru Chisăliță, Președinte Asociația Energia Inteligentă.

ADVERTISING

“Participarea ALRO în calitate de partener și la cea de-a treia ediție a proiectului “Energie pentru Viață” reprezintă încă o dovadă a implicării noastre în inițiativele care susțin activ crearea unei societăți durabile și cu grijă față de viața semenilor noștri. Asociem acest proiect cu modelul nostru de afaceri – un proiect unic gestionat de oameni profesioniști care își propun ca prin puterea exemplului să livreze exact ceea ce promit. “Energie pentru Viață” reprezintă pilonul, sprijinul de care aveau nevoie aceste categorii defavorizate de oameni fără acces la electricitate, în timp ce ALRO reprezintă un pilon al economiei românești și o companie care are în centrul strategiei ei de afaceri angajamentul constant privind creșterea eficienței energetice, reducerea impactului asupra mediului și utilizarea eficientă a resurselor, cu obiectivul de a contribui la o Românie durabilă și la un viitor mai bun pentru noi, toți.” -  Gheorghe Dobra, Director General, ALRO.

ADVERTISING

„Alăturarea Vimetco Extrusion ca partener al proiectului “Energie pentru Viață” ajuns deja la cea de-a treia ediție reprezintă o confirmare a profesionalismului de care a dat dovadă echipa Asociației Energia Inteligentă pentru implementarea acestuia în trecut și ecoul cu un puternic impact social al acestui proiect asupra societății și a noastră, individual. Suntem mândri să ne asociem cu astfel de inițiative care contribuie la creșterea gradului de conștientizare privind numărul mare de gospodării fără curent electric, precum și la susținerea cu precădere a comunităților defavorizate, unde este vital să ne implicăm și să ne oferim sprijinul. Prin susținerea unor astfel de proiecte facem dovada angajamentului nostru continuu de a aplica principii solide de responsabilitate socială și că suntem o companie care se implică activ în comunitate” - Igor Higer, Director General, Vimetco Extrusion.

ADVERTISING

“Accesul la energie este vital pentru dezvoltarea armonioasă a comunității, iar pentru ENGIE Romania este o axă strategică de implicare, reușind, până în prezent, să ajutăm peste 100 de copii și adulți să beneficieze de avantajele producției descentralizate de energie ce valorifică energia soarelui. Ne bucurăm să extindem contribuția, de data aceasta alături de Asociația Energia Inteligentă, și să implementăm, pentru familii defavorizate, o soluție de producție de energie verde benefică atât pentru ei, cât și pentru mediul înconjurător”. – Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

“Credem cu tărie că un viitor mai bun înseamnă în primul rând responsabilitate față de oameni și față de mediu. Suntem bucuroși să susținem și în acest an „Energie pentru Viață” și, împreună cu Asociația Energia Inteligentă, să facem o schimbare în bine în viața familiilor beneficiare ale acestui proiect” - Doru Baciu, Managing Director Ostenweg Sysplan.

„Salutăm inițiativa Asociației Energia Inteligentă și suntem bucuroși să îi ajutăm pe semenii noștri cu ceea ce știm să facem cel mai bine, montarea de panouri fotovoltaice. Susținem „Energie pentru viață” pentru că avem convingerea că dacă ne unim forțele putem aduce o schimbare în bine” – Sebastian Man, Electroscape.

Alături de companiile ALRO, Vimetco Extrusion, ENGIE Romania, Ostenweg și Electroscape s-au alăturat proiectului „Energie pentru Viață” Comunitatea 4x4 Vrancea, mereu dornică să sară în ajutorul celor aflați în nevoie și Cabana Fulga Năruja, un loc de poveste care va fi casa echipei de proiect pe perioada derulării lucrărilor de montaj al panourilor fotovoltaice.

„Energie pentru Viață” este de asemenea susținut de Muzeul Gazelor Naturale, EM360 Studio si de către partenerii media: InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, News Energy, Economistul, Club Economic, România Durabilă, Financial Intelligence, The Diplomat și Spot Media.

Asociația Energia Inteligentă

Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România.

AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.