4 utilizări frecvente ale panourilor solare

4 utilizări frecvente ale panourilor solare

Panourile solare reprezintă alternative eficiente pentru obținerea energiei electrice, fiind însă variante care protejează natura și contribuie, totodată, la scăderea costurilor. Panourile se pot monta fie direct pe acoperișul unui imobil, fie în locuri special amenajate. Ele generează energie electrică pentru a compensa cantitatea provenită de la rețea pe care o utilizează proprietarul. 

O baterie solară se poate conecta la sistemul dvs. de energie solară pentru a vă permite să utilizați energia solară după apusul soarelui, să alimentați un vehicul electric peste noapte sau să furnizați energie de rezervă în caz de urgență. Întrebuințările panourilor solare sunt multiple, însă acestea sunt cel mai frecvent folosite pentru:

ADVERTISING

Încălzirea apei

Unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii aleg să instaleze panouri solare este încălzirea apei de consum din interiorul locuinței. Fie că vorbim despre apa folosită pentru a spăla haine, vase sau la baie, bateriile care funcționează pe baza energiei soarelui sunt ideale și pentru casele mici, și pentru blocuri sau clădiri de birouri. 

Mai mult, și în România s-a preluat recent o întrebuințare des întâlnită în țările dezvoltate din Vest sau în SUA. Panourile solare potrivite pentru încălzirea apei din piscină sunt foarte populare, acestea permițând proprietarilor să păstreze mereu temperatura optimă, indiferent de sezon. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Electricitate solară

Panourile alimentate de energia soarelui sunt o alegere optimă din mai multe perspective. Acestea reprezintă, în primul rând, o modalitate rapidă și eficientă de a scădea costurile înregistrate pe facturi. De asemenea, sunt prietenoase cu mediul înconjurător, razele soarelui fiind o sursă inepuizabilă de energie, chiar și în zilele mohorâte sau înnorate. 

Astfel, acest tip de electricitate devine o sursă de energie din ce în ce mai accesibilă. Datorită subvențiilor oferite de stat, dar și dezvoltării rapide din piață la nivel internațional, prețurile panourilor solare au început să scadă. Din acest motiv, tot mai mulți oameni aleg să le folosească în detrimentul energiei electrice de rețea. 

ADVERTISING

Încălzire solară

Odată cu popularizarea panourilor solare, și încălzirea prin pardoseală a venit o opțiune tot mai des aleasă pentru confortul termic din perioada de toamnă și iarnă. Foarte multe persoane care au optat pentru acest tip de încălzire au constatat că se poate realiza și prin intermediul energiei electrice oferite de folosirea panourilor solare.  

Prin urmare, încălzirea locuinței sau a clădirilor de birouri devine nu numai accesibilă, datorită energiei soarelui, dar și mult mai prietenoasă cu mediul. Această alternativă contribuie semnificativ la diminuarea cantității de gaze naturale folosite pentru centralele termice. 

Ventilare solară 

În anumite situații, spațiul nu permite instalarea panourilor solare care să genereze suficientă energie pentru a suplini cantitatea totală folosită de proprietar. Pentru astfel de cazuri, există varianta folosirii unui panou solar de mai mici dimensiuni care să acopere electricitatea folosită pentru aparatele de aer condiționat. 

Acestea pot deveni foarte costisitoare, mai ales în verile toride, energia solară dovedindu-se o soluție optimă pentru climă și ventilație. 

Panourile solare sunt una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face atunci când vine vorba despre reducerea costurilor și protejarea naturii. Instalarea acestora este considerată o decizie „verde” atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru buzunarul propriu. 

Deși costul inițial al achiziționării și montării lor poate reprezenta o investiție considerabilă, într-o perioadă scurtă de timp aceasta se va amortiza. Astfel, te vei putea bucura din plin de apă caldă sau confort bazat pe energie electrică în orice condiții.