4 motive pentru care să alegi corpuri de iluminat cu tehnologie LED

4 motive pentru care să alegi corpuri de iluminat cu tehnologie LED

Consumul foarte mare de energie electrică a devenit un subiect deosebit de discutat atât din cauza faptului că întregul proces de generare a electricității dăunează planetei prin poluare, cât și pentru costul din ce în ce mai mare al facturilor la electricitate.

Tehnologia pe bază de LED este o invenție revoluționară și, în același timp, cea mai eficientă modalitate de iluminare, indiferent dacă este vorba despre un spațiu interior sau exterior. Deși la prima vedere schimbarea întregului sistem de iluminat de la clasicele becuri cu filament la cele cu LED, poate părea costisitoare, prezentarea beneficiilor acestora îți va schimba cu siguranță părerea pentru totdeauna.

ADVERTISING

Iată cele 4 avantaje ale tehnologiei de iluminare LED

  • Durată de viață îndelungată

Prețul de achiziție al becurilor incandescente este direct proporțional cu calitatea acestora. În mod normal, un bec clasic are o durată de funcționare de 1.200 de ore ceea ce înseamnă 50 de zile de utilizare, în timp ce becurile LED garantează o durată între 20.000 și 50.000 de ore de utilizare, adică până la 6 ani.

De obicei nu folosim corpurile de iluminat 24 de ore pe zi, ci minim 4 sau 5 ore, astfel că becurile normale vor rezista doar 8 luni, iar cele cu tehnologie LED pot funcționa chiar și 34 de luni. Acest lucru înseamnă că nu vei mai fi nevoit să cumperi periodic becuri, deci nici nu vei mai cheltui la fel de mulți bani. Și, să nu uităm, nu vei mai rămâne fără lumină chiar atunci când ai cea mai mare nevoie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • Eficiență energetică

De o bună perioadă de timp costurile facturilor la energia electrică au crescut considerabil, însă cu siguranță nu te-ai fi gândit că tehnologia convențională de iluminare ar reprezenta 80% din suma fiecărei facturi. Dacă ai observat faptul că becurile cu filament se încălzesc foarte tare și emană căldură în încăpere, trebuie să știi că întocmai acest aspect consumă această proporție covârșitoare.

Așadar, dacă vei opta pentru corpuri de iluminat cu tehnologie LED, factura ta la energie electrică va fi cu 80% mai mică pentru o perioadă de minim 6 ani, adică atât cât este durata de utilizare a unui bec LED.

ADVERTISING
  • Diversitatea design-ului

Corpurile de iluminat din ultima perioadă au un design din ce în ce mai interesant, înfrumusențând cu ușurință orice încăpere. Acest lucru este datorat diodei emițătoare de lumină, prescurtat LED, ce măsoară doar câțiva milimetri, și astfel poate lua orice formă.

Catalogul oferit de DM Living prezintă sute de produse cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, de inspirație modernă sau vintage, ce se vor potrivi perfect nevoilor tale.

  • Siguranța

Becurile cu LED sunt mult mai sigure decât cele tradiționale datorită faptului că nu sunt fabricate din materiale periculoase precum mercur sau plumb, regăsite de altfel în cazul iluminatului convențional. Și, de asemenea, cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să te frigi cu un bec din greșeală, ceea ce nu se poate întâmpla în cazul tehnologiei LED.

Descoperă produsele oferite de DM Living și regândește-ți și tu întregul sistem de iluminare al casei!