TVR 1, acuzată că ”a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”. CNA va lua o decizie

TVR 1, acuzată că ”a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”. CNA va lua o decizie

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, apreciază că TVR1 a avut, de Revelion, „un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”, el adăugând că va chema în curând la Parlament reprezentanţii CNA pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii.

De asemenea, Dorina Rusu, membru al CNA s-a autosesizat în acest caz.

„În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 milioane euro pentru a scrie despre măsurile luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de milioane de euro ca să informezi lumea (ineficient), dar permiţi dezinformare pe bani publici la televiziunea publică în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulţi„, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, deputatul Iulian Bulai.

El a adăugat că va chema la Parlament reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii.

„Firea, Olguţa şi Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR şi să ia cu ea şi pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie şi începem curăţenia”, a mai afirmat deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre…

Posted by Iulian Bulai on Saturday, January 2, 2021

Potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, înțelegerile TVR cu grupul Vacanța Mare, care a realizat programul de revelion, însumează aproape 50.000 de euro.

Acuzații grave din partea unui membru al CNA

O reacţie faţă de programul de la TVR 1 din noaptea de Revelion a avut, sâmbătă, şi Dorina Rusu, membru al CNA, care a informat că s-a autosesizat şi că emisiunea de la televiziunea publică din noaptea dintre ani va fi analizată într-o şedinţă a CNA.

„Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică„, a afirmat Dorina Rusu, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Iată imaginile controversate, difuzate de TVR în noaptea de Revelion: