Top 5 obiecte ce nu trebuie să-ți lipsească ca și social media manager

Top 5 obiecte ce nu trebuie să-ți lipsească ca și social media manager

A fi social media manager nu este tocmai ușor, mai ales acum când rețelele de socializare sunt din ce în ce mai utilizate. Ca parte unui astfel de job, social media managerul trebuie să se asigure că brandul/brandurile pentru care lucrează, prezente în online, au o strategie bine pusă la punct. De aceea, acesta trebuie să fie mereu pregătit și să aibă la îndemână toate instrumentele potrivite pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient și profesionist. 

Iată ce nu trebuie să-ți lipsească dacă lucrezi în domeniul online, ca social media manager: 

1. Laptop 

ADVERTISING

E de la sine înțeles ca principalul lucru pe care orice persoană care administrează conturi pe rețele sociale trebuie să-l dețină este laptopul. Acesta nu trebuie să fie unul cu un procesor extrem de puternic, însă trebuie să aibă spațiu de stocare destul de mare și să te asigur că programele pe care le utilizezi pot rula fără probleme pe acesta. 

2. Telefon mobil 

Ca social media manager, va trebui să fii mereu la curent cu ce se întâmplă pe paginile clienților tăi. De aceea, ai nevoie de un telefon performant, care să aibă și o baterie ce să-ți ofere posibilitatea de a-l folosi cât mai mult timp. Poți vedea o mulțime de modele și să alegi unul de pe Altex.ro, potrivit nevoilor tale. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3. Ring light 

Parte din job-ul tău va fi și crearea materialelor pe care le vei posta pe rețelele de socializare. De aceea, de fiecare dată când te vei duce să pozezi sau să filmezi, asigură-te că ai la tine un ring light performant, care îți poate oferi exact lumina de care ai nevoie. Mai mult, dacă știi că ești mereu în mișcare optează pentru unul care să fie ușor de montat. 

4. Cameră foto

Calitatea vizuală a conținutului este extrem de importantă pe platformele de social media. De aceea, o cameră foto DSLR sau un telefon cu o cameră de înaltă calitate sunt esențiale pentru a captura și a produce imagini și videoclipuri de calitate. Fotografiile și videoclipurile bine realizate îți pot ajuta să atragi atenția audienței și să promovezi într-un mod eficient produsele sau serviciile.

ADVERTISING

5. Calendar digital

Organizarea eficientă a taskurilor tale îți va face munca mult mai ușoară și îți vei putea planifica campaniile atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Pentru a-ți fi mai ușor de preferat să folosești un calendar digital. În acest fel vei putea urmări cu exactitate care sunt întâlnirile de business pe care le-ai, vei putea planifica conținutul și vei avea o viziune de ansamblu asupra întregului plan media. 

În concluzie, cu aceste obiecte la îndemână și cu abilitățile potrivite, vei putea gestiona cu succes prezența online a companiei sau mărcii pe platformele de social media și vei putea crea conținut de impact care să atragă și să angajeze audiența.