Ce este optimizarea SEO

Ce este optimizarea SEO

SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de căutare) și reprezintă ansamblul de tehnici folosite pentru a realiza o bună poziționare a paginilor unui site pe Google și alte motoare de căutare, generând trafic organic. Aceste mijloace sunt împărțite în general între tehnologie, conținut și autoritate. 

Este important cînd vorbim de optimizare SEO să ținem cont de regulile actualizate ale motoarelor de căutare, precum ar fi Google E-A-T (Expertise, Authority, Trustworthiness) pentru a ne asigura că site-ul nostru este considerat relevant și de încredere pentru utilizatorii unei anumite căutări.

ADVERTISING

De fiecare dată când o pagină este publicată pe internet, motoarele de căutare încearcă să o indexeze astfel încât să poată ca să fie găsită de către aceia care fac interogări după subiectul la care se referă.

Doar că sunt zeci de mii de pagini publicate în fiecare zi pe internet, nu-i așa? Tocmai din acest motiv  este o mare concurență între ele și nu este așa de simplu ca fix pagina ta web  să apară în primele poziții ale unei căutări. 

Iar dacă este vorba de un site întreg (adică de mai multe pagini web conexate), lucrurile se complică și mai mult, mai ales dacă este vorba de e-commerce. Site-ul web a devenit poarta de acces către orice afacere care se respectă în zilele noastre, ceea ce a crescut foarte mult importanța optimizarea pentru motoarele de căutare a fiecărei pagini în parte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cum procedezi ca o pagină web ca să apară în fața altora? Cel mai bine este să apelezi la serviciile de optimizare SEO de la Doctor SEO!

Este nevoie de SEO pentru că include un set de tehnici care influențează algoritmii motoarelor de căutare în scopul de a defini clasamentul unei pagini web pentru un anumit cuvânt cheie care a fost căutat de către internauți. Important este ca această optimizare să fie făcută de oameni care chiar se pricep, pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit.

De ce să investești în optimizarea SEO?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să investești în optimizarea SEO apelând la o agenție specializată:

ADVERTISING
  • Trafic mai mare: optimizarea SEO poate ajuta la creșterea traficului pe site/pagina web, deoarece poate ajuta la poziționarea mai bună în rezultatele căutării, ceea ce poate conduce la mai multe vizite și conversii.
  • Cost eficient: SEO este are un raport cost-eficiență excelent în demersul de a atrage trafic pe site/pagina web, deoarece nu necesită cheltuieli continue precum publicitatea plătită.
  • Șansa de a atinge o audiență interesată: optimizarea SEO de calitate îți permite ca să te focusezi pe publicul interesat prin optimizarea pentru cuvinte cheie relevante, astfel încât să poți atrage vizitatori cu adevărat interesați de produsele sau serviciile pe care le oferi.
  • Încredere și autoritate sporită: Site-urile/paginile web care se clasează mai sus în rezultatele căutării sunt considerate de către internauți mai credibile și au o autoritate mai mare. Optimizarea SEO este cea mai bună metodă care te poate ajuta să obții aceste lucruri organic, fără a investi mari sume în publicitatea plătită.
  • Creșterea conversiilor: Dacă site-ul sau o pagină web este mai ușor de găsit și mai relevantă pentru utilizatori, acest lucru poate conduce implicit și la mai multe conversii, de la formulare de contact completate până la produse sau servicii cumpărate.