Telescopul Spațial James Webb continuă să se întreacă pe el, de această dată surprinzând imagini nu doar cu furtunile uriașe, vânturile puternice de pe Jupiter, ci chiar cu aurore spectaculoase de pe planetă.
Imaginile au fost obținute cu ajutorul instrumentului Near-Infrared Camera (NIRCam) al lui Webb, care dispune de trei filtre specializate cu infraroșu, ce pot dezvălui detaliile uimitoare.
Având în vedere că lumina infraroșie este invizibilă ochiului uman, lumina a fost cartografiată în spectrul vizibil de către cercetători de la NASA, Agenția Spațială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Canadiană (CSA), cei care au procesat imaginile.
În general, cele mai lungi lungimi de undă apar mai roșii, în timp ce lungimile de undă mai scurte sunt reprezentate în nuanțe de albastru.
Noile imagini au fost obținute prin reunirea mai multor capturi realizate de Telescopul Webb. Pot fi văzute aurore care se întind până la mari altitudini, deasupra polilor de nord și de sud ai planetei. Aurorele strălucesc printr-un filtru care este cartografiat în culori mai roșiatice, care evidențiază, de asemenea, lumina reflectată de la norii mai joși și ceața înaltă.
Un filtru diferit, cartografiat în nuanțe de galben și verde, arată ceața din jurul polilor de nord și de sud. Un al treilea filtru, cartografiat în albastru, dezvăluie lumina reflectată dintr-un nor principal mai gros, a transmis ESA.
Marea Pată Roșie, o furtună atât de vastă încât ar putea înghiți Pământul, apare albicioasă în aceste noi imagini, la fel cum arată și alți nori, pentru că reflectă o cantitate însemnată de lumină solară.