Taxiuri zburătoare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Taxiuri zburătoare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Cel mai nou prototip de taxi zburător a fost prezentat de curând pe un aeroport de lângă Paris şi ar putea să transporte pasageri dintr-o parte în alta a oraşului în timpul Jocurilor Olimpice care vor avea loc peste doi ani în capitala Franţei.

VoloCity, un vehicul electric cu decolare şi aterizare verticală (eVTOL), a fost conceput de start-up-ul german Volocopter pentru a putea transporta cu uşurinţă pasageri în spaţiul urban.

Cu o înălțime de 2,5 metri, functionează cu 9 baterii, are o autonomie de 35 de kilometri și poate atinge o viteză de 110 km pe oră. Va călători cu pilotul și un singur pasager la bord, la o altitudine de 400 până la 500 de metri.

ADVERTISING

Compania va începe să testeze vehiculul în luna iunie a anului viitor, în cadrul unei colaborări cu regiunea Île-de-France, operatorul de aeroporturi Groupe ADP şi agenţia de transport public RATP, şi, dacă totul va merge conform planului, ar putea avea loc zboruri demonstrative chiar în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

CEO-ul Volocopter, Florian Reuter, este încrezător că primele zboruri comerciale vor fi posibile chiar mai devreme.

„Mai avem mai puţin de doi ani până vom obţine certificarea finală, astfel încât ne aşteptăm ca spre finalul anului 2022 să vedem primele rute comerciale şi sperăm că vor fi în Paris”, a spus Reuter.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În prima parte a anului 2021 vor fi amenajate spaţii de parcare şi staţii de reîncărcare.

Compania germană plănuieşte să transforme taxiurile zburătoare într-o realitate cotidiană în întreaga Europă, şi nu numai, în următorii ani. VoloCity a fost deja testat în mai multe locuri din lume, înclusiv în Singapore.

Companii ca Boeing, Airbus, Toyota şi Hyundai lucrează la proiecte similare, iar luna trecută japonezii de la SkyDrive au anunţat că au finalizat un zbor test cu un om la bord al unui vehicul electric cu decolare şi aterizare verticală (eVTOL).

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇