În Borneo, Malaezia, a apărut o specie de maimuță hibrid, care spre deosebire de alte animale născute din încrucișări între specii, pare că este fertilă.
Apărută din împerecherea a două specii înrudinte ”pe departe”, aceasta pare să fie fertilă, pentru că o femelă hibrid a fost fotografiată cu un pui în brațe, pe care îl alăpta, arată IFL Science.
Și mama și puiul aveau trăsături moștenite de la ambele specii, au observat oamenii de știință.
În plus, au fost surprinse mai multe scene de ”dragoste” dintre cele două specii, Nasalis larvatus și Trachypithecus cristatus.
Din păcate, însă, cele două specii nu sunt mereu prietenoase una cu alta, pentru că realitatea crudă e că se luptă pentru aceleași resurse, ajungând să trăiască în același habitat, după restrângerea acestuia, din cauza intervenției omului, care a defrișat zonele în care primatele trăiau, de-a lungul râului Kinabatangan.
Practic, ambele împart sanctuarul Sabah și sunt nevoite să lupte pentru a putea supraviețui. Iar în această competiție, masculii din specia T. cristatus nu au nicio șansă, fiind considerabil mai mici decât rivalii lor, N. larvatus, ceea ce ar putea duce la dispariția celor din urmă.