S-a pierdut o rachetă!

S-a pierdut o rachetă!

O rachetă comercială purtătoare de sateliţi a fost declarată „pierdută” după lansarea ei duminică din Noua Zeelandă, a anunţat compania producătoare Rocket Lab.

„Am pierdut zborul mai târziu în timpul misiunii”, a scris pe Twitter, Peter Beck, fondator şi director al Rocket Lab, citat de AFP.

"Regret nespus că am eşuat astăzi să plasăm pe orbită sateliţii clienţilor noştri. Îi asigur că vom identifica problema, vom corecta şi ne vom întoarce curând la centrul de lansare", a precizat el.

Rocket Lab se prezintă drept o companie americană cu sediu în Noua Zeelandă. Printre investitorii săi figurează companiile americane Khosla Ventures, Bessemer Venture Partners, Lockheed Martin, Promus Ventures şi Data Collective.

Misiunea eşuată a fost cea cu numărul 13 desfăşurată de Rocket Lab.

Într-o declaraţie postată pe site-ul său de Internet, Rocket Lab notează că a întâmpinat "o anomalie" după patru minute de zbor. Compania a precizat că acţionează în colaborare cu autorităţile aeronautice americane pentru a identifica motivul incidentului.

Racheta purta şapte sateliţi pentru companiile Spaceflight, Canon Electronics, Planet şi In-Space Missions, a precizat Peter Beck.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇