Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină din Bucureşti a implementat un prototip de proteză printată 3D, pentru mâna unei fetiţe de 5 ani.
”Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti anunţă implementarea unui prototip de proteză de membru superior, printată 3D pentru o pacientă în vârstă de 5 ani, cu o malformaţie congenitală a mâinii, tulburare spectru autism şi tulburare hiperkinetică”, conform paginii de Facebook a centrului.
Specialiştii subliniază că inovaţia şi tehnologia au adus o schimbare semnificativă în modul în care pot fi ajutaţi pacienţii cu nevoi speciale şi această implementare de succes a unei proteze printate 3D demonstrează puterea şi avantajele acestei tehnologii.
”Echipa noastră de ingineri, medicii pacientei şi aparţinătorii au lucrat pentru a crea acest prim design personalizat pentru proteza membrului superior. Prin utilizarea scanării 3D şi printării 3D, am putut crea o proteză adaptată nevoilor pacientei noastre, cu dimensiunea şi forma perfectă pentru a-i oferi mobilitate şi funcţionalitate”, precizează reprezentanţii Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul UMF Bucureşti.
Urmează o perioadă de monitorizare a modului în care fetiţa va utiliza proteza, iar specialiştii se vor concentra pe îmbunătăţirea modelului.
”Această inovaţie deschide drumul pentru viitorul tehnologiei medicale, permiţând crearea de dispozitive personalizate şi la un cost mai accesibil pentru pacienţi. Suntem mândri de succesul acestui prim prototip şi vom continua să ne angajăm în cercetarea şi dezvoltarea de soluţii inovatoare pentru a îmbunătăţi viaţa pacienţilor noştri”, conchide Centrul de Inovaţie şi e-Health.