Un parazit transmis de pisici cu un efect total neaşteptat pentru oameni

Un parazit transmis de pisici cu un efect total neaşteptat pentru oameni

Să fie Toxoplasma gondii sau arăți incredibil în seara asta? Cam așa s-ar putea rezuma concluzia unui studiu recent. Oamenii de știință au descoperit că, indiferent de sex, oamenii infectați cu Toxoplasma gondii, parazit transmis de pisică, sunt considerați mai atrăgători și chiar mai sănătoși.

Conform unui raport publicat de jurnalul Brain, Cognition and Mental Health, infecția nu are altfel de simptome, în cazul în care noua gazdă nu are sistemul imunitar compromis. În acest caz, toxoplasmoza poate fi și letală, amintește IFL Science.

ADVERTISING

Odată ajuns la om, parazitul se transmite prin contact sexual. Poate de aceea, suspectează oamenii de știință, parazitul nu afectează mult gazda umană – pentru a nu-i scădea posibilitatea de a se împerechea (ceea ce pentru el înseamnă găsirea unei noi gazde). Dacă l-ar afecta mai mult, șansele ca omul să aibă contact sexual ar scădea drastic.

Noul studiu, care a avut în centru 35 de persoane infectate și 178 care nu aveau parazitul, a arătat că primele erau considerate de un al treilea grup, de ”observatori”, ca fiind mai atractive și cu mai mare succes în plan amoros.

ADVERTISING

Cei din primul grup au fost văzuți ca fiind mai sexy, chiar mai slabi, iar fețele lor au fost considerate mai simetrice. Mai mult, ceilalți i-au văzut ca fiind mai sănătoși decât cei din al doilea grup.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇