Misiune neobișnuită pentru pompierii scafandri: Au căutat un inel cu diamant căzut într-un râu

Misiune neobișnuită pentru pompierii scafandri: Au căutat un inel cu diamant căzut într-un râu

Scafandrii Departamentului de Pompieri din Chicago au fost rugați să intervină pentru a găsi inelul de logodnă al unei femei, pe care soțul ei l-a scăpat din greșeală în apa râului Charles.

Ninos Andrews a povestit pentru postul de televiziune CBS Boston că se afla cu soția lui, Lynn, pe puntea iahtului ancorat în marina clubului de iahting Charlesgate din Chicago. Ea și-a scos inelul de pe deget ca să-și poată da cu cremă de protecție solară și i l-a pus în buzunarul de la piept al tricoului. „Ceea ce n-a fost o idee bună”, a spus bărbatul. Acesta și-a scos tricoul ca să se răcorească, iar inelul a căzut în apă, relatează The Boston Globe.

ADVERTISING

"Când a căzut, am spus o înjurătură. Apoi, am tras aer adânc în piept și am zis: 'Știi ce, dragă? Totul o să fie bine, nu-ți face griji'", a povestit Ninos Andrews.

Din fericire, echipa de pompieri din Chicago se afla în zonă și se antrena pentru festivitățile de Ziua Americii. Femeia știa locul în care a căzut inelul și nu existau riscuri la adresa scufundătorilor, așa că Jeremy Marrache și Eric Moore au decis să caute bijuteria.

Marrache, scafandrul principal, a intrat în apă, iar în mai puțin de cinci minute a ieșit la suprafață cu inelul. El a povestit că a cercetat fiecare centimetru pătrat de pe fundul apei cu o lanternă, încercând să nu tulbure mâlul și fiind atent la orice sclipire.

ADVERTISING

Când scafandrul a spus "l-am găsit" în microfonul său subacvatic, toți cei prezenți pe chei au început să strige de bucurie, a declarat Ninos.

Dive team finds woman's missing diamond ring at bottom of Charles River

Adjunctul Departamentului de Pompieri din Chicago, Tom Cahill, a spus că, în mod normal, dacă ar fi primit o solicitare pentru a căuta un inel pierdut, nu ar fi răspuns, însă întrucât echipa se afla la fața locului, a folosit situația ca metodă de antrenament. "Chiar a fost un mare noroc pentru cei care au pierdut inelul. Băieții aveau echipamentul acolo, dar nu este ceva ce facem de obicei", a subliniat el.

ADVERTISING

Cahill a precizat că, dacă echipa nu intervenea repede, inelul ar fi fost acoperit de mâl și ar fi devenit imposibil de găsit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇