Institutul "Emil G. Racoviţă" pentru studierea vieţii în condiţii extreme a fost înființat de UBB la Cluj

Institutul "Emil G. Racoviţă" pentru studierea vieţii în condiţii extreme a fost înființat de UBB la Cluj

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a anunţat, vineri, că a înfiinţat Institutul „Emil G. Racoviţă” pentru studierea vieţii în condiţii extreme şi a conferit egida UBB noii fundaţii dedicate savantului român.

„Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va avea un institut pentru studierea vieţii în condiţii extreme care va purta numele lui Emil Racoviţă. Consiliul de Administraţie al UBB a aprobat, la propunerea rectorului Universităţii, înfiinţarea şi demararea procedurilor pentru organizarea Institutului ‘Emil G. Racoviţă’ pentru studierea/cercetarea vieţii în condiţii extreme”, se arată într-un comunicat transmis de UBB.

Primul institut de biospeologie din lume a fost înfiinţat în anul 1920 la Universitatea Regele Ferdinand I din Cluj, unde savantul Emil Racoviţă a deţinut şi funcţia de rector în perioada 1929-1930.

ADVERTISING

"Institutul extinde în modernitate linia inovativă a savantului Emil Racoviţă, studiind viaţa în condiţii extreme, extinzând domeniul de la biospeologie la formele de viaţă de pe fundul oceanelor până la spaţiul cosmic.

Institutul este gândit să se coordoneze academic cu alte institute internaţionale de prestigiu din domeniu, dar, în logica cooperării colegiale şi a concentrării de resurse, strâns coordonat cu alte unităţi din ţară, care continuă linia de cercetare a savantului", declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Potrivit sursei citate, Consiliul de Administraţie a aprobat şi oferirea egidei UBB pentru noua Fundaţie pentru ştiinţă şi explorarea mediilor extreme Emil Racoviţă, create de moştenitorii acestuia şi de un grup de oameni de ştiinţă care continuă linia de cercetare a savantului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇