Imaginea zilei: Un rinocer se răcorește spectaculos într-o baie de noroi

Imaginea zilei: Un rinocer se răcorește spectaculos într-o baie de noroi

Un rinocer simpatic se tăvălește fericit în noroi și ne oferă imaginea zilei, să ne mai răcorească puțin în această perioadă caniculară.

Postată pe Twitter, filmarea vine din Ujung Kulon National Park din Java, Indonezia, și înfățisază un rinocer din specia Rhinoceros sondaicus, îmbăindu-se în noroi.

Javan rhino enjoys a mud bath

Imaginile au fost surprinse cu o cameră ascunsă, plasată special pentru a surprinde comportamentul animalelor, și transmite 30 de secunde de bucurie pură.

Baia cu noroi are loc la baza unei cascade din Cingenteur Block din Ujung Kulon National Park, scrie IFL Science.

ADVERTISING

Potrivit ministrului pentru Mediu din Indonezia, cel care a și partajat acest video pe Twitter, rinocerul este un mascul de aproximativ 7 ani.

Rinocerul poate fi observat rostogolindu-se în baia de noroi, un comportament care nu numai că echilibrează temperatura corpului animalului, dar si reduce numărul de paraziți de pe pielea sa, asigurând în același timp mineralele necesare pentru o piele sănătoasă, scrie oficialul pe Twitter.

Deși este spectaculos, se pare că acest comportament nu este unul tocmai rar, întrucât rinocerii fac asta de cel putin două ori pe zi, iar uneori o singură baie dureaza până la trei ore.

ADVERTISING

Rinocerii de Java sunt însă cea mai amenințată specie dintre cele cinci care mai există. Se spune că mai există doar 72 de exemplare, toate în Ujung Kulon National Park. Odata populari în nord-estul Indiei și în Asia de Sud-Est, din cauza vânătorii ilegale și a distrugerii habitatului, populația de rinoceri s-a redus considerabil la doar câteva exemplare care au supraviețuit datorită rezervației naturale.

O.D.

Citește și:

Viralul zilei: Un cal este salvat din apele mării

Viralul zilei: Un pui de urs, salvat din mijlocul unui lac

ADVERTISING

Viralul zilei. Un câine transformat în paznicul unei treceri pentru pietoni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇