Descoperire de proporții făcută în Egipt. Sunt intacte, deși au 2.500 de ani!

Descoperire de proporții făcută în Egipt. Sunt intacte, deși au 2.500 de ani!

În Saqqara, Egipt, arheologii au descoperit nu mai puțin de 13 sicrie din lemn, complet sigilate și neatinse de 2.500 de ani.

Potrivit Ministerului pentru Turism și Antichități din Egipt, sicriele au fost găsite într-un mormânt la 11 metri în subteran, poziționate unul deasupra celuilalt. Sunt atât de bine păstrate, încât unele culori pictate pe lemn sunt încă intacte, arată Science Alert.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Vestea și mai bună e că, probabil, acestea nu sunt singurele din mormânt, acesta nefiind încă analizat complet.

Se crede despre Saqqara că ar fi fost folosită drept necropolă pentru Memphis, cândva capitala Egiptului antic. Timp de 3.000 de ani, egiptenii își trimiteau morții acolo, astfel că a devenit un loc foarte interesant pentru arheologi.

Vezi și A fost descoperită cea mai veche fabrică de săpun

Mai mult, aici nu au fost îngropați doar nobilii și oficialii de rang înalt. Săpături recente au arătat că au fost îngropați și indivizi mai simpli, cei mai probabil oameni din clasa mijlocie sau cea muncitoare.

Totuși, se întâmplă rar ca morminte atât de vechi să fie găsite încă sigilate. Cele mai multe au fost călcate de hoți de-a lungul timpului.

Citește și Ce-au descoperit oamenii de știință în interiorul a două mici mumii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖