Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată cu avionul (Foto)

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată cu avionul (Foto)

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat pentru prima dată în viața ei cu avionul, după ce compania Turkish Airlines a adaptat una dintre aeronavele sale pentru a se potrivi cu înălțimea femeii, de 2,5 metri.

Rumeysa Gelgi, care are o înălțime de 215,16 cm, a fost numită oficial cea mai înaltă femeie în viață de către Guinness World Records la începutul acestui an.

Ea se deplasează de obicei într-un scaun cu rotile. Înălțimea ei de peste 2 metri este rezultatul unei afecțiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, provoacă o creștere accelerată, notează Daily Mail.

ADVERTISING

Gelgi, în vârstă de 24 de ani, nu mai călătorise niciodată cu avionul, fiind prea înaltă pentru a încăpea pe scaunele obișnuite ale companiilor aeriene chiar și atunci când a fost copil.

Dar acum a zburat la San Francisco datorită companiei aeriene, care a eliminat 6 scaune de la bordul unuia dintre avioanele sale și le-a înlocuit cu o targă special construită pentru a-i permite lui Gelgi să zboare confortabil.

„O călătorie fără cusur de la început până la sfârșit… aceasta a fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu siguranță nu va fi ultima… mulțumesc din suflet fiecărei persoane care a făcut parte din călătoria mea”, a scris ea pe Instagram.

ADVERTISING

A fost pentru a doua oară când Gelgi a obținut un record mondial, după ce în 2014 a fost desemnată cea mai înaltă adolescentă în viață.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇